PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Idealno rešenje za stan od 29 kvadrata

  • Objavljeno:
  • 10.2.2014

Centri velikih gradova oduvek su bili najpoželjnije lokacije za život, ali su sa sobom nosili i jednu veliku manu. Što je stan bliže centru, to je kvadrata sve manje, pa je večito pitanje vlasnika stanova na ovakvim lokacijama kako maksimalno iskoristiti svaki kvadrat. Rešenje za jedan takav stan pronašao je ruski enterijerista Anton Grišin.

 

"Ovo je jedan tipičan stan u velikom stambenom bloku Moskve – glavobolja za mladog vlasnika. Na samo 29 kvadrata, uz veliku upotrebu bele boje, dizajnirao sam prostor tako da izgleda veći i širi nego što zapravo jeste", kaže Anton Grišin.

 

TESTIRAJTE SVOJE ZNANJE O UREĐENJU ENTERIJERARazmislite dobro, kliknite i proverite da li ste u pravu!

Posted by Kuća stil on Sunday, 6 March 2016

 

Elementi drveta, akcentovane boje, mudar raspored, dnevna soba (ujedno i spavaća) smeštena pored prozora. Pored jednostavne kuhinjske ploče, koja je odelila kuhinju od ostalog prostora, smeštene su tri čuvene stolice Čarlsa Imsa što prostoru daje poseban šarm. Svetla braon boja između komode i kuhinjskih elemenata važan je detalj koji povezuje dva naizgled raznorodna prostora, kuhinju i dnevni boravak.

 

 

I knjige vlasnika našle su svoje mesto u ovom malom prostoru, pa jaka konstrukcija s jakim ali tankim pločama na kojima su smeštene knjige čine veseo kutak u stanu. Uvek je potrebna i komoda iznad koje je okačen moderan televizor, a zanimljiva je i ideja da se iza televizora postavi lažni zid koji krije razne kablove, kako bi celokupan prostor bio bio što pedantnije uređen.  

 

 

Bela boja parketa ističe akcenat plave sofe. Iznad nje provučen je niz elementa, prava Ali babina pećina, takođe u beloj boji i izvan vidokruga kako ne bi pritiskao atmosferu prostora.

 

 

Grišin je pronašao i zanimljivo rešenje za tavanicu. Jedan njen deo obložen je letvicama koje propuštaju meko difuzno svetlo. Garderober se krije iza vrata od poda do tavanice, takođe beo, dajući čiste linije ovom uglu udaljenom od prozora.

 

 

Kupatilo s tušem, odvojenim staklenim vratima i pločom i prostirkama sveže žute boje, čine da se ne oseća nedostatak prozora.

 

 

Tako je skromnih 29 kvadrata iskorišćeno na najbolji način, a idealna raspodela prostora za stan ove površine izgledala bi ovako:

 

  1.  Dnevna/spavaća soba       11.2 m2
  2.  Kuhinja                                   8,4 m2
  3.  Kupatilo                                  5,6 m2
  4.  Ulaz                                         2,2 m2
  5.  Garderober                           1,7 m2