PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Enterijer u stilu konjičkog kluba

 • Objavljeno:
 • 23.2.2015

Grad Velington, poznat kao "konjička država", redak je biser Južne Floride. Za razliku od susednih gradova West Palm Beach i Boca Raton, Velington je miran grad sa skoro vanvremenskom atmosferom. U ovom gradu svakodnevno se mogu videti stanovnici, ali i turisti kako jašu jer je konjički sport ovde tradicija koja se čuva.

 

Stoga je ovaj grad meka za jahače iz celog sveta koji ovde vežbaju i takmiče se. Jedan od njih, čija se ćerka takođe bavi ovim sportom, rešio je da kupi kuću u Velingtonu kako bi ona mogla da vežba na licu mesta. U tome mu je pomogla arhitekta Krista Votervort iz studija "Krista Watterwort Design".

 

Tradicija zajednice u Velingtonu su bele kuće oivičene lakim ogradama ofarbanim belom bojom. Kako spolja – tako i unutra. Blizina mora traži nežne boje, te se vlasnik odlučio da enterijer treba da prati "veliko plavo", odnosno Atlantik. Zato je on uglavnom u beloj boji, baš kao u slučaju belog dragulja Mediterana. Zidovi, tavanice s gredam, najveći deo nameštaja, tepisi, kuhinja, u kupatlu kada od belog mermera, sve je u beloj boji.

 

 

Zato do izražaja dolaze akcentovani komadi kao što su trpezarijske stolice "Wishbone" ikone skandinavskog dizajna Hansa Vegnera iz 1949. godine (za "Carl Hansen & Son“) u oranž boji - kontrast belini kuhinje.

 

 

Pod je od laminata svetle nijanse drveta i dobro se slaže sa šuberom (koji je veza s dnevnim boravkom) operveženim istom nijansom. Ova nijansa se može naći još na jednom mestu, na zidu iznad uzglavlja kreveta jedne od tri spavaće sobe.

 

 

Belina se provlači i u ulaznom holu gde, a zahvaljujući njoj do izražaja dolazi fotografija jednog od trenutno najpoznataijeg fotografa na svetu Seta Reznika. Narvano, u sobi vlasnikove ćerke akcenat je na roze boji. U roditeljskoj spavaćoj sobi ustoličila se čuvena fotelja "Jaje" Arnea Jakobsena.

 

 

Shodno ovakvom pristupu osmišljavanja enterijera, dakle bela boja koja je u skladu s konjičkim gredama, ogradama i belim fasadama, ova kuća s belim enterijerom nazvana je "Konjička rezidencija". Ako ste ljubitelji enterijera u kojima dominira osvežavajuća bela boja, obavezno pogledajte i kako izgleda spektakularna vila u Kejp Taunu.

 

 

Foto: Džesika Glin (Jessica Glynn)

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  Projekat Koko Šanel: Enterijer koji odiše stilom

  Inspirisan večnim i istančanim stilom modne ikone 20. veka Koko Šanel, dizajnerski studio ArtPartner kreirao je enterijer dostojan njenog imena. Oslobođen svih komplikovanih i nepotrebnih detalja – baš poput modnih kreacija Koko Šanel, ovaj enterijer odiše prefinjenim stilom i elegancijom.

  Saznaj više

  Photo

  Rimski luksuz u Dubaiju

  Na mestu čija je tradicija istkana od sunca, mora i dragocenih bisera, nikao je još jedan dragulj Dubaija - rajska destinacija za one koji su u potrazi za mirom i privatnošću jednog ostrva, udobnošću privatne vile, i luksuzom koji krasi besprekoran italijanski stil.

  Saznaj više

  photo

  Novo ruho planinske vile iz 30-ih godina prošlog veka

  Renoviranjem klasičnog šalea u francuskom ski centru Meribel, arhitekte "Agencije Amevet" pokazale su kako se uživanje u planinskoj kući s pogledom na blještave snežne vrhove može dovesti do savršenstva.

  Saznaj više

  photo

  Renoviranje stana: Sofisticiran ambijent koji zaslužujete

  Renoviranje stana je dug i ozbiljan projekat koji, uz dobru pripremu i planiranje budžeta, za rezultat ima enterijer izvanredne estetike i funkcionalnosti. Bez obzira na to da li je vaš dom velike ili male kvadrature, jako je važno da pre upuštanja u ceo proces procenite pun obim posla.

  Saznaj više

  photo

  Glamur malog prostora u Beogradu na vodi (DETALJAN PLAN)

  Projekat i dizajn savršenog multifunkcionalnog prostora od svega 30 m² koji se lako može transformisati iz radnog u životni prostor, potpisuje Tijana Lalović, diplomirani dizajner enterijera. Pogledajte detaljan plan ovog funkcionalnog stana.

  Saznaj više

  photo

  Moderan skandi enterijer od 35 kvadrata

  Mali stan u okolini Stokholma je uz pomoć savremenih ideja i snalažljivih odluka postao pravi primer kako se prostor od 35 kvadrata može preurediti u prijatno mesto za život.

  Saznaj više

  photo

  Duh Češke na Tašmajdanu

  Od koga se bolje mogu naučiti tajne piva nego od onih koji umetnost njegovog spravčjenja gaje vekovima. Čuvena češka kraljevska pivara Krušovice ima počasno mesto u restoranu OUR Pub.

  Saznaj više

  photo

  60 kvadrata ispunjenih vedrinom

  Ako bi se utisak o ovom prijatnom stanu u Sankt Peterburgu sveo na nekoliko reči, to bi bile: neformalnost, prozračnost, lakoća, jednostavnost i – obilje svetlosti, toliko dragocene tokom dugih zimskih meseci u "severnoj Veneciji".

  Saznaj više

  photo

  Top trendovi u uređenju enterijera 2021.

  Skladna i opuštajuća atmosfera u domu? Da, svakako! Dom koji pritom podstiče živost i dobro raspoloženje? Još bolje, zar ne? Otkrivamo vam kako da postignete upravo takav efekat pomoću efektnih komada nameštaja jer upravo spoj spokojstva i živosti karakteriše sve trendove u uređenju enterijera koji će obeležiti 2021. godinu.

  Saznaj više

  photo

  Povratak oblih linija

  Sada, više nego ikad ranije, imamo potrebu da kreiramo opuštenu i bezbrižnu atmosferu unutar naših domova. I upravo je to razlog zašto uređenje enterijera nameštajem, tepisima i rasvetom oblih linija doživljava veliki povratak na svetsku dizajn scenu.

  Saznaj više