PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Eklektičan enterijer stana SS na Banovom brdu

  • Objavljeno:
  • 28.9.2020

Arhitekta Sara Dimitrijević zaslužila je nagradu 41. Salona arhitekture u Beogradu zahvaljujući rešenju za Projekat "Apartment SS" na Banovom Brdu.

 

Projekat "Apartment SS" oduhvatio je adaptaciju stana u stambenoj zgradi iz šezdesetih godina prošlog veka. 

 

            

 

Klijentkinja je mlada koreografkinja, čija je želja bila da se zapušten i staromodan stan, gotovo nepromenjen od vremena u kome je građen, transformiše u snažno personalizovan, savremen i estetski smelo oblikovan ambijent za život, a taj zadatak poveren je Sari Dimitrijević.

 

         

 

 

Stan obuhvata površinu od 51m2 i potpuno je adaptiran po novom projektu. Prostor nekadašnje kuhinje i trpezarije transformisan je u spavaću sobu sa šminkernicom, a kuhinjska ostava je pretvorena u garderober. Tako je dobijena intimna noćna zona. 

 

 

Kupatilo je zadržalo nekadašnju poziciju u stanu, ali je dodatno prošireno i podeljeno na utility zonu sa toaletom i zonu sa tušem i lavabom.

 

 

Dnevna soba je takođe transformisana, tačnije pretvorena je u kuhinju sa trpezarijom, dok je stara spavaća soba pretvorena u dnevni boravak.

 

 

 

Zanimljivo rešenje osmišljeno je za svaku sobu jer su one tretirane kao zasebne ambijentalne celine, što celom enterijeru daje dodatnu dozu kreativnosti i originalnosti.

 

 

PLAN

 

 

 

 

Foto: Andrija Rančić