PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Efektan spoj skandinavskog i retro stila u enterijeru

  • Objavljeno:
  • 16.10.2015

Retro stil može delovati kao kliše, ali ako posluži samo kao inspiracija, a ne tema za kompletan enterijer, biće pun pogodak. Ovaj stan u Sankt Peterburgu to na najbolji način i potvrđuje.

 

Dizajneri iz studija "INT2 Architecture" iskoristili su nekoliko pažljivo odabranih komada nameštaja u retro stilu kao asocijaciju na period u dizajnu iz sredine 20. veka, i uokvirili ih modernim elementima inspirisanim skandinavskim stilom. Rezultat je svetao, prijatan i nesvakidašnji prostor veličine 60 kvadrata.

 

 

Ulazni hodnik dnevna soba koriste sve prednosti obilja prirodnog osvetljenja koje ističe sve nijanse svetle palete uključujući svetlo sivu sofu, pod i police od svetlog drveta i bele zidove. Na ulazu, višenamenske police služe i kao otvoreni ormar za jakne i kapute, ali i kao kreativna pregrada između dve prostorije.

 

 

Iz dnevne sobe ka kuhinji, pruža se pogled ka jednom od najprepoznatljivijih komada iz sredine prošlog veka, prelepa drvena komoda. Baš kao i stolić u dnevnoj sobi sa oblim nogarama, komoda poseduje vanvremenski šarm koji se može uklopiti u razne stilove.

 

 

U kuhinju je unet razigran duh preko neobičnih tapeta i atraktivnog zida-table koji slavi kreativnost i omogućuje stanarima da konstantno utiču na izgled prostorije. Crne stolice koje repliciraju stil Čarlsa Imsa savršeno se nadovezuju na crni zid bez narušavanja vesele atmosfere u prostoriji.

 

 

Čiste linije i svetla paleta sa neutralnim tonovima i detaljima u crnoj boji glavne su karakteristike spavaće sobe i kupatila.

 

 

Foto: home-designing.com