PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Efektan spoj skandinavskog i retro stila u enterijeru

 • Objavljeno:
 • 16.10.2015

Retro stil može delovati kao kliše, ali ako posluži samo kao inspiracija, a ne tema za kompletan enterijer, biće pun pogodak. Ovaj stan u Sankt Peterburgu to na najbolji način i potvrđuje.

 

Dizajneri iz studija "INT2 Architecture" iskoristili su nekoliko pažljivo odabranih komada nameštaja u retro stilu kao asocijaciju na period u dizajnu iz sredine 20. veka, i uokvirili ih modernim elementima inspirisanim skandinavskim stilom. Rezultat je svetao, prijatan i nesvakidašnji prostor veličine 60 kvadrata.

 

 

Ulazni hodnik dnevna soba koriste sve prednosti obilja prirodnog osvetljenja koje ističe sve nijanse svetle palete uključujući svetlo sivu sofu, pod i police od svetlog drveta i bele zidove. Na ulazu, višenamenske police služe i kao otvoreni ormar za jakne i kapute, ali i kao kreativna pregrada između dve prostorije.

 

 

Iz dnevne sobe ka kuhinji, pruža se pogled ka jednom od najprepoznatljivijih komada iz sredine prošlog veka, prelepa drvena komoda. Baš kao i stolić u dnevnoj sobi sa oblim nogarama, komoda poseduje vanvremenski šarm koji se može uklopiti u razne stilove.

 

 

U kuhinju je unet razigran duh preko neobičnih tapeta i atraktivnog zida-table koji slavi kreativnost i omogućuje stanarima da konstantno utiču na izgled prostorije. Crne stolice koje repliciraju stil Čarlsa Imsa savršeno se nadovezuju na crni zid bez narušavanja vesele atmosfere u prostoriji.

 

 

Čiste linije i svetla paleta sa neutralnim tonovima i detaljima u crnoj boji glavne su karakteristike spavaće sobe i kupatila.

 

 

Foto: home-designing.com

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  Top trendovi u uređenju enterijera 2021.

  Skladna i opuštajuća atmosfera u domu? Da, svakako! Dom koji pritom podstiče živost i dobro raspoloženje? Još bolje, zar ne? Otkrivamo vam kako da postignete upravo takav efekat pomoću efektnih komada nameštaja jer upravo spoj spokojstva i živosti karakteriše sve trendove u uređenju enterijera koji će obeležiti 2021. godinu.

  Saznaj više

  photo

  Raskošna kuća za modernu porodicu

  Otvaramo vrata atraktivne kuće nadomak Brisela, vredne 6,74 miliona dolara, koja se prostire na 750 kvadrata. Sa šest spavaćih soba, pet kupatila i odvojenim studiom, dizajnirana je za veliku porodicu koja ceni moderan i atraktivan životni prostor.

  Saznaj više

  photo

  Novogodišnji ambijent u tri šarmantna enterijera

  Bilo da volite svedenu i diskretnu dekoraciju ili praznike ne možete da zamislite bez svetlucavih lampica, sigurni smo da ćete pronaći inspiraciju u jednom od ova tri enterijera dekorisana u novogodišnjem duhu.

  Saznaj više

   

  photo

  Sofisticirani luksuz u Alpima

  Privatna planinska vila smeštena u Kurševelu, jednoj od najpoznatijih skijaških destinacija u francuskim Alpima, savršen je prmer diskretnog i nenametljivog luksuza koji u prvi plan stavlja eleganciju, harmoniju i udobnost.

  Saznaj više

  photo

  5 inspirativnih planova malih stanova

  Savremeni stanovi malih dimenzija postali su simbol efikasnosti i izvanrednog dizajna – ispunjeni pametnim rešenjima kojima se maksimalno koristi prostor i uređeni na besprekoran način. Pogledajte naše predloge i pronađite inspiraciju za vaš dom.

  Saznaj više

  photo

  Povratak oblih linija

  Sada, više nego ikad ranije, imamo potrebu da kreiramo opuštenu i bezbrižnu atmosferu unutar naših domova. I upravo je to razlog zašto uređenje enterijera nameštajem, tepisima i rasvetom oblih linija doživljava veliki povratak na svetsku dizajn scenu.

  Saznaj više

  photo

  Sofisticirana estetika u srcu Vračara

  U predivnom ambijentu Lamartonove ulice na Vračaru, u okviru novog stambenog objekta nalazi se nesvakidašnji porodični stan koji na sofisticiran način redefiniše klasičnu estetiku luksuza.

  Saznaj više

  photo

  Urbana bajka XXI veka u srcu Beograda

  Otvaramo vam vrata porodičnog stana koji već na prvi pogled oduzima dah zahvaljujući prefinjenom dizajnu svakog detalja i savršenom spoju umetnosti i funkcionalnosti.

  Saznaj više

  photo

  10 koraka do udobne i prijatne dnevne sobe

  Dnevna soba je jedna od najvažnijih prostorija jer u njoj čitava porodica provodi najviše vremena, a za udobnost dnevnog boravka nije najvažniji broj kvadrata, već pravilan odabir nameštaja i svih sitnica koje mu daju lični pečat.

  Saznaj više

  photo

  Unikatna fasada "Neistorijske gradske kuće" u Njujorku

  Cigla je neizostavan deo arhitekture istorijskog dela Njujorka – Tribeke, gde su arhitekti biroa System Architects kreirali reljefnu fasadu od cigle na renoviranoj zgradi za porodicu od četvoro. Unikatan dizajn spojio je digitalnu tehnologiju i lokalnu tradiciju, i kreirao novu vrstu urbanog porodičnog doma.

  Saznaj više