PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Dragulj italijanskog enterijera

  • Objavljeno:
  • 15.6.2014

Arhitekta Paolo Frello & Partners podario je Milanu stan “Biancamaria” od 230 kvadrata koji u pravom smislu te reči predstavlja još jedan dragulj italijanskog enterijera.

 

Glavni ulaz, dugačak i širok vodi do raznih prostora stana koji je podeljen na sedam autonomnih delova. Dnevna soba otvorena je prema trpezarijii  direktno je vezana za biblioteku i porodičnu sobu u kojoj je smešten tv prijemnik. Odavde vodi fluidna staza prema noćnom prostoru s modernim komadima nameštaja koji su savršeno prilagođeni u arhitektonski volumen klasične konstrukcije zgrade.

 

 

Nameštaj je funkcionalan sa elementima harmonizovanog oblika i savršeno izabranih boja. Devet nežnih boja uklopljeno je u jedinstvenu sofu od 10 boja koja okružuje nizak okrugli stakleni sto koji leži na pet teških nogu.

 

Tu je i interesantna komoda koja je, u stvari, vazdušni “akvarijum” za cveće i bambusova stabla. Njeno unutrašnje svetlo osvežava prostor. Svi zajedno leže na izuzetno lepo oblikovanom parketu, nalik parketu a la Versaille.

 

 

Moderne umetničke slike leže ne zidovima sive boje i odlično su izabrane. Ne zaboravimo da je sivu boju izuzetno teško odrediti i mnogi pokušaji mogu da dovedu do katastrofalnog rezultata.

 

Kuhinja je oblepljena starinskim šarenim pločicama koje su u tonu sa ogromnom slikom kupusa na zidu iznad kuhinjske radne ploče. Veliki pleteni luster upotpunjuje romantičan izgled kuhinje.

 

Trpezarija uvek dobro izgleda kada se u njoj nađu čuveni sto i stolice “Sarinen”, sivi tepih nežnog crteža i ultra moderna, pomalo uznemiravajuća slika na zidu u istom tonu.

 

 

U velikom hodniku mali sto u barkonom stilu, obojen u tamno plavu nijansu “visi” na beloj konstrukciji, a u stvari je umetnička instalacija, kao i bela mermerna statua čoveka iz mašte umetnika.