PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Čudesan Lego stan od 24 kvadrata

  • Objavljeno:
  • 29.3.2016

Kada se kroči u malenu garsonjeru na poslednjem spratu zgrade u Barseloni, stiče se utisak da je stan prazan. Međutim, u samo 24 kvadrata arhitektonski studio "Barbara Appolloni" uspeo je da smesti sve neophodne elemente za život.

 


   Fantastičan izum koji mali stan čini tri puta većim

 

   Tim istraživača sa Instituta za tehnologiju iz Masačusetsa (MIT) izumeo je fantastičan komad          nameštaja koji čini da prostor u malom stanu deluje čak tri puta veće.

 


 

Skriveno iza naizgled golih zidova, čeka vas iznenađenje: čitav stan krije se iza niza vrata, krevet ispod balkona, trpezarijski sto rasklapa se iz zida... Fantastičan "Lego stan" neće vam dati da mirujete, jer da biste iz jedne "prostorije" "ušli" u drugu, uvek treba nešto da sklopite i rasklopite.

 

 

Kristijanova majka bila je zatečena dimenzijama i stanjem stana kada je tek kupljen, međutim, Šaler je verovao u potencijal tada mračnog i neuređenog prostora.

 

 

 

"Mislio sam da definitivno mogu da živim u ovako nečemu, jer, na kraju dana, šta vam je potrebno za život? Potreban vam je udoban krevet, tekuća voda, tuš i šporet da skuvate nešto. Nije vam potrebno mnogo više", kaže Šaler.

 

 

 

Inspiraciju za maštovito osmišljen enterijer Šaler je pronašao odrastajući pored jezera i posmatrajući brodove u kojima je bitna dobra organizacija i ušteda prostora. "Inspirisali su me mali brodovi jer i u njima vidite sklopljene elemente", objasnio je Kristijan.

 

Pogledajte u videu kako funkcioniše ovaj fanstastičan "stan na rasklapanje".

 

 

Foto: Barbara Appolloni Architect / Printscreen Youtube / Kirsten Dirksen