PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Crno beli svet obojen vedrinom

  • Objavljeno:
  • 6.2.2014

Inspirisani fleksibilnošću i svestranošću prostora, arhitekte Luka Gasparini i Mohamed Keilani iz studija "Noses Architecture" dizajnirali su stan u predgrađu Monteverde kod Rima.

 

Do pre samo dve godine ovaj stan od 110 kvadratnih metara nije se ni po čemu razlikovao od ostalih jedinica građenih tokom 1960-ih godina. Međutim, po dolasku stručnjaka transformisan je u moderan, jednostavan i, pre svega, funkcionalan dom.

 

Promenom rasporeda i veličine prostorija, stvoren je prostor za dnevni boravak, kuhinju, dve spavaće sobe i dva kupatila. Stan je podeljen na dve celine, izrađene od različitih materijala, odnosno belih komada od drveta i crnih - od gvožđa. 

 

Ističući jednostavnost prostora, crni komadi nameštaja brzo su preuzeli glavnu ulogu u ovom projektu. Klizna vrata od drveta i stakla modifikuju konfiguraciju stana, zajedno sa iluminacijom i percepcijom unutrašnjeg prostora.

 

 

 

Foto: Filippo Vinardi