PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Četiri rešenja za funkcionalno uređenje malih stanova (DETALJAN PLAN)

  • Objavljeno:
  • 12.5.2015

Od površine stana svakako zavisi koliko će ljudi u njemu udobno živeti, ali ne i sam kvalitet života. Predlažemo vam četiri ideje kako da funkcionalno uredite stan površine do 50 kvadratnih metara.

 

Prostor je danas najveći luksuz. Bez obzira na njegovu veličinu, izgleda kao da nam ga nikada nije dovoljno. Međutim, ako je svaki deo pametno iskorišćenmože postati naša mala oaza mira -mesto za život, odmor i druženje.

 


   Čarobnjak prostora i udobnosti

 

   Inovativni model LAYER oduševiće sve ljubitelje vrhunskog dizajna, estetike i udobnosti. Štedi prostor, poseduje specijalan mehanizam za dušek, a može se pronaći u verzijama dvoseda,troseda i ugaone garniture. 


 

Ova četiri stana upravo to i dokazuju. Svaki od njih odlikuje različit stil uređenja, ali i maksimalno iskorišćenost prostora. Pogledajte kako su dizajneri enterijera transformisali industrijska potkrovlja površine manje od 50 kvadratnih metara u prelepe i komforne domove, pretvarajući njihove mane u unikatne detalje.

 

Moderan dizajn ispirisan pogledom na more

 

Kreativno osmišljen prostor deluje prostranije i stvara opušten ambijent. Upravo to se i može videti na primeru ovog stana površine 49,8 kvadratnih metara. Zahvaljujući visokom plafonu, stan već na  prvi pogled deluje veći. Dizajn, inspirisan zadivljujućim pogledima na more, zaokružen je prirodnim elementima, poput drveta, kako bi se stvorio topao, neutralan prostor idealan za život mladog para.

 

 

 

Nova dimenzija porodičnog života

 

Drugi stan, iste kvadrature, projektovan je za život mlade tročlane porodice. Da bi vizuelno proširili, arhitekte su postavile zid – mobilni paravan koji se u zavisnosti od doba dana može otvoriti ili zatvoriti. Dodatno fleksibilnim ovaj stan čine svetli tonovi. Vešto uklopljeni detalji zelene mint boje osvežile su enterijer i dale mu potpuno novu dimenziju.

 

 

 

Mali stan, veliki luksuz

 

Stanovi u centru velikih gradova uglavnom su male kvadrature, i veliki izazov za arhitekte. Ovaj stan u Londonu površine 32 kvadratna metra osmislio je dizajnerski studio Vitta Group. Preovlađujuć stil kombinuje klasične britanske elemente sa nešto modernijim temama. Poseban šarm daju mu upečatljivi detalji.

 

Naročito zanimljivi su satovi, koji provociraju nostalgiju i stanare vraćaju u stara, dobra vremena. Neutralnim unutrašnjim pregradama povećana je funkcionalnost prostora. Deo za spavanje odvojen je od dnevnog boravka drvenim paravanom koji je uklopljen sa ostatkom nameštaja.

 

 

 

Jednostavno, moderno - belo

 

Četvrti stan je znatno moderniji od prethodnih. Gotovo jednobojan i minimalnističkog dizajna, ovaj stan deluje veoma prostrano. U dnevnoj sobi raspoređeno je svega nekoliko jednostavnih, ali pažljivo izabranih komada nameštaja. Ormani su pokriveni belim panelima i maskirani između utisnutih polica za TV i prostora za rad. Spavaća soba je izdvojena, a u njoj je iznad udobnog bračnog kreveta, kao kontrast,postavljena crno-bela slika.

 

 

 

Otkrivamo vam i tri sjajne ideje za uređenje malih stanova, ali i kako da pomoću boja kreirajte savršen enterijer. Pročitajte i kako da efektno oživite zidove svog doma.

 

Foto: Home-designing.com