PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

CERSAIE 2016: Četiri topla i šarmantna kutka za svaki dom

  • Objavljeno:
  • 2.10.2016

Najbolji proizvođači keramike i opreme za kupatila na svetu okupili su se ove nedelje u Bolonji na najvećem svetskom sajmu keramike, opreme za kupatila i kupatilskog nameštaja i još jednom pokazali svu raskoš i sjaj svojih proizvoda.

 

Čuveni sajam "CERSAIE" okupio je od 26. do 30. septembra čak 852 izlagača iz 43 zemlje, koji su na ukupno 156.000 kvadrata izložbenog prostora predstavili najnovije trendove za predstojeću godinu, najnovije kolekcije, ali i najbolje proizvode iz svoje ponude.

 

 

"Kuća stil" je i ove godine bila na licu mesta kako bi svim svojim čitaocima i partnerima predstavila najnovije trendove, kreativne ideje i proizvode posredstvom specijalnih izveštaja u našem štampanom i online izdanju.

 

U prvom u nizu tekstova koji slede otkrivamo vam četiri načina da uz pomoć keramike kreirate šarmantan i prijatan kutak u svom domu koji će oduševiti sve koji uživaju u toploj porodičnoj atmosferi.

 

RETRO KUTAK

 

Iako je poslednjih nekoliko godina keramičko drvo sve prisutnije na tržištu, tek tokom poslednjih godinu dana ostvarilo je vrtoglavu popularnost. Jedan od osnovnih razloga je sve brži način života u kojem caruju nove tehnologije, pa je su "retro asocijacije", topli ambijenti i tradicionalni dizajn postali pravi melem za tenziju koja prati užurbana svakodnevica.

 

Stoga je keramičko drvo postalo izuzetno dobra opcija za kreiranje retro kutka u domu, bilo da se radi o terasi, čajnoj kuhinji, a može biti i sjajno rešenje za kafiće. Uostalom, pogledajte kako je izgledao delić štanda kompanije "BOXER" (površine 1x2 m²) i uverićete se koliko prijatan ambijent stvara ova keramika u enterijeru.

 

 

MIX & MATCH ZA SVAKU PROSTORIJU

 

Kombinovanje pločica različitih dezena ili pločica različitih dezena sa jednobojnim pločicama jedan je od trendova koji je obeležio ovogodišnji sajam "CERSAIE". Efekat ovakvog kombinovanja izuzetno je efektan u bilo kojoj prostoriji enterijera, o čemu svedoči i štand kompanije "MAINZU", koja je prikazala zanimljiva rešenja za hodnike, trpezarije, kuhinje, dnevne sobe i kupatila koristeći upravo "MIX & MATCH" stil.

 

 

TOPLI MINIMALIZAM U KUPATILU

 

Za one koji prednost daju umerenijih dezenima sa dominantnim svetlim nijansama, ali ipak žele topao ambijent, kompanija "NovoBell" pripremila je vrlo prijatna rešenja. Svetle nijanse oplemenjuju detalji u jarkim bojama, dok samo manji deo prostora prekrivaju pločice sa upečatljivim dezenom. Cilj je da se na taj način unese dašak topline u dominantno minimalistički stil kako bi se kreirao prijatan ambijent.  

 

 

CVETNI I ŽIVOTINJSKI MOTIVI

 

Dekor inspiriran cvetnim i životinjskim motivima na zidovima kuhinja, kupatila i ostalih prostorija stvara vrlo zanimljive i upečatljive efekte. Ovi dezeni koriste se od kada postoji i keramika, ali se ove godine zapaža jedna novina. Cvetni dezeni su krupniji nego do sada, dok se životinjski motivi sve češće koriste u raznim geometrijskim oblicima pločica kao u slučaju kompanije "CODICER".

 

 

Najpotpuniji izveštaj sa sajma CERSAIE 2016 biće objavljen u novembarsko-decembarskom izdanju "KUĆE STIL". 

 

Foto: Ivana Stojisavljević