PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Čarobna dečija soba

  • Objavljeno:
  • 28.6.2016

Dizajniranje i dekorisanje sobe za decu može da bude izuzetno zanimljivo iskustvo, a rezultati ostaviti bez daha ne samo decu već i odrasle.

 


  Osam ideja za dečije sobe

 

   Postoje mnogobrojne ideje za dizajniranje dečijih soba, a mi vam predstavljamo osam koje će      zadovoljiti praktično svaki ukus. Pronađite temu koja odgovara vašem detetu.

 


 

Dizajner Stiv Kul (Steve Kuhl) ispunio je fantaziju jednog dečaka i pretvorio njegovu sobu u zadivljujuć pomorski svet oživljen muralima i fantastičnim trodimenzionalnim elementima.

 

 

U ovoj jedinstvenoj sobi stičete utisak da ste nekoliko metara ispod površine mora, okruženi plavetnilom vode, morskim stvorenjima i koralima. Pogled od dole na plutajući brod smešten na zamišljenoj granici između dva plavetnila, dodatno pojačava taj utisak.

                         

 

Najupadljiviji element sobe upravo je masivan piratski brod koji se proteže širinom jedne strane sobe. Do drvene palube smeštene visoko na zidu, moguće doći jedino preko mostića načinjenog od letvica i kanapa.

 

 

 

A na palubi – kormilo, osmatračnica i dovoljno mesta za dodatni krevet. I to nije sve. Kroz rupu na palubi umesto u trup broda spušta se direktno u plakar.

 

 

Drugi kraj mosta završava se iznad zatvorske ćelije. Kako bi postigao što realniji efekat, dizajner je na ćeliju ugradio prava čelična vrata izrađena po narudžbini.

 

 

 

Ova magična soba čuva još jedno iznenađenje. Iza vrata plakara skrivena je tajna prostorija. Senzori pokreta aktivitaju svetlo u prostoriji i otkrivaju intrigantnu narandžastu rupu u zidu. Koji je bolji način da napustite ovako neobičnu prostoriju nego kroz 16,5 metara dugačak tobogan koji vodi do prizemlja kuće?

 

 

Foto: twincitiesremodeler.com / mymodernmet.com