PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Čaroban enterijer porodične kuće

  • Objavljeno:
  • 9.6.2014

Kod nekih osoba dete u njima neprestano želi da se izrazi. Jedna porodica u Londonu tako je poželela veseo i šaren enterijer. U tome su im pomogli arhitekti iz biroa Ab Rogers Design zajedno s DAStudiom.

 

Cilj je bio da se četvorospratna kuća pretvori u magično i slobodno mesto koje se suprotstavlja uobičajenim normama i stilovima u enterijeru i omogućava njenim korisnicima da bučan svet višemilionskog grada ostavi iza svojih vrata.

 

Projekat “Rainbow House” liči na svet crtaća za one koji su mladi u srcu. Vesele boje i dizajn dopunjuju se s preterano velikim nameštajem i unutrašnjom igraonicom u ovom privatnom prostoru koji se proteže na više spratova.

 

 

Pomalo zaluđujeće jer svaki deo reflektuje sebe: zidovi su lakirani belom bojom i prepuni su ogledala i sve sija. Čak i podovi izgledaju kao da se pomeraju i lako mogu da prouzrokuju nestabilnost posetioca. Pojedini prostori izgledaju kao oni u Barbikinim kućama, a oni koji vole rolere bili bi u ovoj kući “svoj na svome”.

 

Kroz jedan “nevidljiv” otvor u glavnom apartmanu na spratu može se punom brzinom spustiti zakrivljenim tunelim do kuhinje (kao što smo videli u filmu “Mi nismo anđeli”).

 

 

Takođe se mogu upotrebiti spiralne stepenice jarkih boja, stil sedamdesetih godina prošlog veka. U spavaćoj sobi s belim prozorima psihodeličan pod smiruje belina postelje i okrugle kade smeštene jedne pored druge.

 

 

Kada se umore od spuštanja, penjanja zavojitim stepenicama, od rasprskanih boja, članovi ove velike porodice mogu da izađu na terasu na vrhu zgrade koja je takođe oživljena jarkim bojama, i zabava se nastavlja...

 

 

Foto: abrogers.com