PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Boje za vitalnost i raspoloženje

 • Objavljeno:
 • 27.3.2017

Feng šui vodič za boje. 14 boja koje će mali prostor učiniti većim. 10 korisnih saveta za izbor boja u enterijeru. Koje boje vole mladi, a koje stari. Boja 2017. godine. I još mnogo toga!

 

Kad žele da poprave raspoloženje, neki ljudi odu na džinovsku porciju sladoleda. Na žalost, dejstvo je kratkotrajno, ali zato postoji mnogo bolji način da postignete trajno dobar osećaj - to su boje u vašoj okolini. Boje su svuda oko nas i bili mi svesni toga ili ne, imaju suptilan, ali važan uticaj na naše raspoloženje i misli, čak i na fizički osećaj. Ako ste u prostoriji crvenih zidova osetili neobičnu toplotu, znate o čemu govorimo. Tanane puteve boja do naše duše izučava psihologija boja, čija saznanja moderni dizajn obilato koristi. Taj moćan alat za izazivanje emocija može biti i u vašim rukama.

 

Boja je jednostavno svetlost različitih talasnih dužina, koje se različito prelamaju na mrežnjači oka. Svaka boja ima i svoju posebnu energiju. Šta bolje dokazuje moć boja od hromoterapije, lečenja bojama, poznate još od drevnog Egipta, Kine i Indije.

 

Iako većina nas ne može provesti mnogo vremena razmišljajući, primera radi, o boji sobe, ne zaboravite da ona deluje na nas svaki dan. To je razlog zašto je toliko važno da boje za svoj životni prostor odaberete mudro. Boja može potpuno izmeniti iskustvo i doživljaj prostora. Ona ima moć da promeni oblik i veličinu sobe ili nameštaja. Tim čarobnim štapićem, prostor može, po vašoj želji, postati smiren ili dinamičan, razdragan ili romantičan, veseo ili kontemplativan, skučena soba veća, prevelika intimnija. Moć boja je neograničena.

 

U aktuelnom broju časopisa KUĆA STIL otkrivamo: 

 

 Feng šui vodič za boje

 14 boja koje će mali prostor učiniti većim

 10 korisnih saveta za izbor boja u enterijeru

 Koje boje vole mladi, a koje stari

 Boja 2017. godine

 I još mnogo toga...

 

Kompletan tekst možete pročitati samo u aktuelnom izdanju časopisa KUĆA STIL br. 268-269.  

 

 

 

 

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  Projekat Koko Šanel: Enterijer koji odiše stilom

  Inspirisan večnim i istančanim stilom modne ikone 20. veka Koko Šanel, dizajnerski studio ArtPartner kreirao je enterijer dostojan njenog imena. Oslobođen svih komplikovanih i nepotrebnih detalja – baš poput modnih kreacija Koko Šanel, ovaj enterijer odiše prefinjenim stilom i elegancijom.

  Saznaj više

  Photo

  Rimski luksuz u Dubaiju

  Na mestu čija je tradicija istkana od sunca, mora i dragocenih bisera, nikao je još jedan dragulj Dubaija - rajska destinacija za one koji su u potrazi za mirom i privatnošću jednog ostrva, udobnošću privatne vile, i luksuzom koji krasi besprekoran italijanski stil.

  Saznaj više

  photo

  Novo ruho planinske vile iz 30-ih godina prošlog veka

  Renoviranjem klasičnog šalea u francuskom ski centru Meribel, arhitekte "Agencije Amevet" pokazale su kako se uživanje u planinskoj kući s pogledom na blještave snežne vrhove može dovesti do savršenstva.

  Saznaj više

  photo

  Renoviranje stana: Sofisticiran ambijent koji zaslužujete

  Renoviranje stana je dug i ozbiljan projekat koji, uz dobru pripremu i planiranje budžeta, za rezultat ima enterijer izvanredne estetike i funkcionalnosti. Bez obzira na to da li je vaš dom velike ili male kvadrature, jako je važno da pre upuštanja u ceo proces procenite pun obim posla.

  Saznaj više

  photo

  Glamur malog prostora u Beogradu na vodi (DETALJAN PLAN)

  Projekat i dizajn savršenog multifunkcionalnog prostora od svega 30 m² koji se lako može transformisati iz radnog u životni prostor, potpisuje Tijana Lalović, diplomirani dizajner enterijera. Pogledajte detaljan plan ovog funkcionalnog stana.

  Saznaj više

  photo

  Moderan skandi enterijer od 35 kvadrata

  Mali stan u okolini Stokholma je uz pomoć savremenih ideja i snalažljivih odluka postao pravi primer kako se prostor od 35 kvadrata može preurediti u prijatno mesto za život.

  Saznaj više

  photo

  Duh Češke na Tašmajdanu

  Od koga se bolje mogu naučiti tajne piva nego od onih koji umetnost njegovog spravčjenja gaje vekovima. Čuvena češka kraljevska pivara Krušovice ima počasno mesto u restoranu OUR Pub.

  Saznaj više

  photo

  60 kvadrata ispunjenih vedrinom

  Ako bi se utisak o ovom prijatnom stanu u Sankt Peterburgu sveo na nekoliko reči, to bi bile: neformalnost, prozračnost, lakoća, jednostavnost i – obilje svetlosti, toliko dragocene tokom dugih zimskih meseci u "severnoj Veneciji".

  Saznaj više

  photo

  Boja godine 2021.

  Krajem svake kalendarske godine, institut Pantone predstavi boju koja će obeležiti celu narednu godinu. Nakon "klasične plave" koja je vladala tokom 2020. godine, u narednoj godini zablistaće dve boje koje nose poruku sigurnosti i nade.

  Saznaj više

  photo

  Top trendovi u uređenju enterijera 2021.

  Skladna i opuštajuća atmosfera u domu? Da, svakako! Dom koji pritom podstiče živost i dobro raspoloženje? Još bolje, zar ne? Otkrivamo vam kako da postignete upravo takav efekat pomoću efektnih komada nameštaja jer upravo spoj spokojstva i živosti karakteriše sve trendove u uređenju enterijera koji će obeležiti 2021. godinu.

  Saznaj više