PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Blistava orhideja boja 2014. godine

  • Objavljeno:
  • 7.2.2014

Američki institut “Pantone“ izabrao je ljubičastu nijansu orhideje za boju 2014. godine, a u najnovijem broju časopisa "Kuća Stil" koji je već na kioscima možete saznati sve aktuelne trendove u korišćenju ove boje, od mode do dizajna. Otkrivamo i koje komade nameštaja u boji 2014. već možete pronaći i na domaćem tržištu.

 

Blistava orhideja, kako su je nazvali, prefinjena je i šik – deluje mistično i romantično. Svojom senzualnom notom podstiče originalnost i budi kreativnost, a domu donosi svežinu i notu misterioznosti. U dizajnu enterijera ova smela boja lepo se kombinuje sa zlatnom, pastelno žutom i zelenom, a u kombinaciji sa crvenom prostor deluje ekstravagantno.

 

Mnogi dizajneri enterijera ove godine su na sajmovima predstavili upravo modele nijansirane u ovu boju. Proizvođač luksuznog nameštaja “Boca Do Lobo” tako je predstavio komodu “Diamond” iz limitirane serije u ovoj boji. Inspirisan gotikom i romantizmom, ovaj komad nameštaja predstavljen je u raskošnoj kombinaciji ljubičaste i boje starog zlata.

 

 

U prošlosti rezervisana samo za imućne, ova kraljevska boja danas predstavlja imperativ u svetu mode i dizajna enterijera, koji simbolizuje bogatstvo i luksuz. U enterijeru ljubičasti detalji koriste se da istaknu sive i bež nijanse, ili pak naglase kontrastne boje poput crvene, kako bi se stvorio dramatičan efekat.

 

Tamnoljubičasti, purpurni i pink tonovi donose očaravajuću harmoniju. Blistava orhideja inspiriše, uliva poverenje i zrači radošću, ljubavlju i zdravljem. To je zanosna ljubičasta – ona koja vas privlači svojom očaravajućim šarmom”, saopštili su predstavnici Instituta, koji već 13. put zaredom biraju boju koja će dominirati u dizajnu enterijera, modi, ali i poslužiti kao ultimativna nijansa za gedžete i tehniku.

 

Dizajneri preporučuju ružičaste tonove za narednu sezonu i ženama i muškarcima, jer se dobro prilagođavaju različitim tonovima, pa čak i različitim bojama očiju, kose i tena. Kad je šminka u pitanju, ova boja licu daje svežinu, pa će se naći u kolekcijama karmina, rumenila i lakova za nokte.

 

Blistavo ljubičasta boja u enterijeru idealna je za zidove, upečatljive detalje i aksesoar. Dobro se uklapa sa tirkiznom, pastelno žutom, bež ili sivom, bojom masline i tamnim nijansama zelene. Kompanija “Sahco&Ulf Moritz” obojila je enterijer nijansama ljubičaste, a spoj ljubičaste i crne boje na ovim neobičnim foteljama optočenim biserima deluje veoma raskošno.

 

 

Monotonija prostora svetlih ili pastelnih boja razbija se ljubičastim detaljima, koji privlače pažnju i bude kreativnost. Blistava orhideja oživljava neutralne boje poput sive i bež i osvežava drveni nameštaj.

 

Kompanija “De Sede” kreirala je ogromnu garnituru u ljubičastoj boji, koju je idealno uklopiti u velike svetle prostorije i ukrasiti raznobojnim detaljima.

 

 

Ukoliko zidove trpezarije obojite nijansama ljubičaste, svetle “Howe” stolice skladno ukrašene raznim bojama lepo ukrašavaju prostor. Kombinovanje ljubičaste, crvene i žute deluje otmeno i smelo, a bela boja ih posebno naglašava.

 

 

Ovogodišnjim trendom nijansi ljubičaste i roze boje dizajneri širom sveta osvežili su svoje modele. Blistava orhideja razlila se po nameštaju, zidnim oblogama i tekstilu, a čak i oni koji je ne vole priznaju da unese radost i ekscentričnost u dizajn enterijera. Ograničenja ne postoje, a uz malo mašte ova boja može uneti svežinu u svaki dom i plakar ovog proleća.