PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Beton u šarmantnim porodičnim domovima

  • Objavljeno:
  • 9.1.2017

Kada je reč o enterijeru, beton je dugo bio na lošem glasu jer se smatralo da domu pruža nedovršen i hladan izgled. Međutim, kako je industrijski stil poslednjih godina stekao veliku popularnost, tako je i beton postao logičan izbor dizajnera i sve zastupljeniji element modernih enterijera.

 


   Dva elegantna enterijera sa staklenim zidovima

 

   Dva stana koja vam predstavljamo poseduju veoma sličan stil, ali različit karakter i atmosferu.        Zajednička im je upotreba staklenih zidova koji odvajaju prostorije bez vizuelnog smanjivanja          prostora.


 

Uspešnim kombinovanjem "toplih" i "hladnih" materijala, i upotrebom dezena i boja u pravoj meri, dizajneri su uspeli da kreiraju upotpunjen izgled i domove koji obiluju toplinom i prijatnom atmosferom.

 

Predstavljamo vam dva moderna enterijera u kojima je beton iskorišćen da pruži urbanu i šik notu.

 

U šarmantnom enterijeru prvog stana dominiraju betonski i stakleni zidovi, drveni podovi, kao i neutralne i pastelne boje.

 

 

Jedinstven zid u dnevnom boravku pruža ovoj prostoriji upečatljiv izgled.

 

 

Beton je zastupljen i u glavnoj spavaćoj sobi koju od ostatka stana deli stakleni zid.

 

 

Neprozirni stakleni paneli upotrebljeni su u kuhinji, sobi i kupatilu kako bi obezbedili više prirodne svetlosti bez ugrožavanja privatnosti.

 

 

Dizajner: Piotr Furman

 

 

Drugi enterijer prostire se na dva nivoa nekadašnjeg industrijskog prostora koji je pretvoren u mali ali topao porodični dom.

 

 

Kao kontrast i ravnotežu hladnim podovima od betona, dizajnerka je upotrebila prirodno drvo tamnijih nijansi.

 

 

Izložene drvene grede, kuhinjski ormarići i stolovi od drveta pružaju ovom domu toplinu, a prijatnoj atmesferi doprinosi i kamin postavljen u središnjem delu prostorije.

 

 

Arhitekta / dizajner: Marta Gord