PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

7 modernih spavaćih soba u rustičnom stilu

  • Objavljeno:
  • 17.2.2018

Pružamo vam primere i savete kako da kreirate udobnu i šarmantnu spavaću sobu koju će istovremeno krasiti i rustičan i moderan stil.

 

Moderni rustični enterijeri poslednjih godina su stekli veliku popularnost i objavili rat svedenom minimalističkom stilu i paleti hladnih boja koji su veoma dugo bili popularni.

 

Rustičan stil nas asocira na tople, zemljane tonove, mekane debele tepihe, krznene prekrivače, restauriran ili recikliran nameštaj, neobrađene i prirodne materijale... a mi vam dajemo predloge kako ove elemente da kombinujete sa drugim stilovima ili neutralnim detaljima kako biste kreirali moderan enterijer koji odiše rustičnim šarmom.

 

1. Moderan krevet u rustičnom enterijeru

 

Ova svetla i prijatna spavaća soba prosto nas mami da zakoračimo na mekani vuneni tepih i opružimo se u udobnom krevetu. Prirodni materijali – drvo i kamen, dominiraju u njenom dizajnu, a poseban šarm pružio je veoma upečatljiv rustičan luster od grančica. Dobrodošao kontrast i novu dimenziju prostoru uneo je moderan metalni ram kreveta.

 

Foto: Eldorado Stone

 

 

2. Geometrijske šare u rustičnom enterijeru

 

Rustičan stil ne mora da bude neobrađen i sirov. Ova sofisticirana soba u rustičnom stilu obogaćena je asteškim šarama i motivima i modernim lusterom koji podseća na stilizovane jelenske rogove.

 

Dizajn: Locati Architects

 

3. Modernizovan rustični enterijer

 

U ovom enterijeru dominira drvo, pa je čak i zidna dekoracija načinjena od tog materijala. Rustičan stil je modernizovan interesantnnim rasvetnim telima i modernim krevetom, ali ni tipični detalji rustičnog stila, poput tepiha od životinjske kože, nisu izostali.

 

Vizuelizacija: Kyde Architects

 

 

4. Rustika u nežnijem stilu

 

Čest element rustičnog stila – rogovi divljih životinja, može biti modenizovan i "ublažen" ako se izloži u vidu umetničkog dela, na primer slike. U kombinaciji sa nežnim ružičastim bojama, ova rustična soba primila je ženstvenu notu.

 

        

        Dizajn: Locati Architects

 

5. Kako uneti boje u rustičan enterijer

 

Veliko uzglavlje kreveta u formi tapiserije, odličan je način da se dočara rustičan stil, ali i unese mnoštvo boja i šara u inače sveden i neutralan enterijer.

 

Vizuelizacija: Shireen Abbas

 

6. Potkrovlje u rustičnom stilu

 

Masivan luster od veštačkih rogova zauzima centralno mesto i dominira u zadivljujućoj spavaćoj sobi u potkrovlju. Upečatljivi elementi poput lustera, kamina, kamenog zida i drvenih greda odmah nas asociraju na divljinu, prirodu i rustičan stil, dok veliki krovni prozor koji unosi dosta svetlosti u prostor, donosi i dozu modernosti celokupnom dizajnu prostora.

 

Vizuelizacija: Fernando Morrisoniesko

 

7. Spoj industrijskog i rustičnog stila

 

U ovoj spavaćoj sobi, rustičan stil susreo se sa elementima industrijskog i formirao veoma skladan savez. Ovo je i sjajan primer kako se reciklirani nameštaj poput kreveta od paleta, savršeno uklapa u rustičan stil. Plava boja se veoma lepo dopunjuje sa bakarnim tonovima na nameštaju i rasveti, a ceo dizajn zaokružuje zid od izloženih cigala.

 

       

         Vizuelizacija: Jose Olmedo