PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

5 trikova koji će vaš dom učiniti luksuznijim

  • Objavljeno:
  • 14.4.2021

Otkrivamo kako uz 5 jednostavnih izmena u svom enterijeru možete kreirati luksuzniji izgled svog doma koji će biti prijatan i udoban za svakodnevni odmor i uživanje, ali će istovremeno ostaviti i utisak na sve koji ga posete. 

 

Ko još ne bi voleo da živi u skladnom i lepo sređenom domu? Da u svoj enterijer unese dozu luksuza i učini ga prefinjenijim i elegantnijim? Međutim, isto tako ne postoji osoba koja želi da dođe kući posle napornog radnog dana i da se oseća kao u hotelu. Stoga komfor i toplinu doma ne treba žrtvovati ako volite elegantan i ekskluzivniji stil. Dovoljno je da napravite samo par izmena u svom enterijeru da biste kreirali udoban, prijatan i luksuzniji izgled vašeg doma.

 

1. Tkanine koje unose raskoš i eleganciju

 

Baršun je oduvek bio sinonim za raskoš i bogatstvo. Možda nikada niste razmišljali o upotrebi ovog materijala u vašem životnom prostoru, ali morate znati da nije dovoljno uneti boje u enterijer. Jedna od najvažnijih stavki u stambenom prostoru je upravo tekstura jer ona donosi dinamiku i razbija dosadu. Enterijer možete obogatiti plišanim stolicama, baršunastim draperijama ili somotskim jastučićima na sedećim delovima. Na ovaj način dobijate ekskluzivnu teksturu, a u domu dobijte toplo i bogato okruženje.

 

Plišane stolice, trpezarijski sto i vinske police unose eleganciju u prostor

 

2. Miris kao nova dimenzija luksuza

 

Iako vam pri uređenju doma prvo padne na pamet da zamenite nameštaj ili da okrečite zidove, često nije potrebno da pravite drastične izmene. Nemojte zanemarivati moć mirisa jer zavodljivi aromatični mirisi mogu u potpunosti da promene način na koji doživljavate isti prostor.

Parfemi za dom u vidu difuzera, sveća ili mirišljavih vrećica nose suptilnu poruku, ali možda i jednako ubedljivu poput onoga što vidimo. Aroma esencijalnih ulja nam može mnogo reći o karakteru prostorije, zato pažljivo birajte one mirise koji će ostaviti utisak prefinjenog i ekskluzivnog prostora.

 

 

3. Atraktivni dekorativni aksesoari

 

Aksesoari su ti koji čine razliku u izgledu svakog doma. Jer ako samo razmislite i pokušate da se prisetite nekog enterijera koji je na vas ostavio upečatljiv utisak, setićete se nekog detalja, neke slike, figure ili stalka za odlaganje, sigurno se nećete setiti kompletnog enterijera. Dizajneri se uvek zalažu za pravilo 3 u životnom prostoru, a to znači da dekorativne predmete u svom domu uvek grupišete po tri na jednom mestu. Iz ponude luksuznih aksesoara za dom odabrali smo elegantni postament ravnih linija na kojem smo već grupisali za vas vazu, svećnjak i tacnu za odlaganje nakita ili ključeva. Olakšali smo vam posao biranja, zar ne?

 

 

4. Mermerni konzolni stolovi kao moderno i ekskluzivno rešenje

 

Proteklih godina konzolni stolovi ravnih linija izrađeni u kombinaciji mermera i metala, vratili su se na velika vrata. Sada se ne može zamisliti moderno opremljen dnevni boravak bez konzolnog stola koji je naslonjen na jedan od praznih zidova. Dozu elegancije i luksuza svakom enterijeru provereno će pružiti materijal koji je vekovima deo najprefinjenijih domova, a to je mermer. U spoju sa metalom u crnoj ili boji mesinga, mermerni konzolni sto dobija moderan i prefinjen izgled koji ne može proći neopaženo u prostoriji.

 

 

5. Kamin kao neprolazni ekskluzivni detalj vašeg doma

 

Kada pomislimo na kamin prvo pomislimo na toplinu doma i na okupljanje porodice, sreću i radost praznika. Kamini asociraju na srećne trenutke provedene sa najvoljenijim osobama.

Moderni kamini su odlično rešenje i pravi ukras za velike prostore centralnih prostorija u enterijeru. Izrađeni od vrhunskih materijala, luksuzni kamini doneće dašak glamura u vaš životni prostor, a pri tom će imati praktičnu namenu.