PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

5 inspirativnih planova malih stanova

  • Objavljeno:
  • 22.12.2020

Savremeni stanovi malih dimenzija postali su simbol efikasnosti i izvanrednog dizajna – ispunjeni pametnim rešenjima kojima se maksimalno koristi prostor i uređeni na besprekoran način.

 

Nije čudno što su skromni stanovi za arhitekte i dekoratere unutrašnjih prostora postali izvor inspiracije za projekte namenjene osobama koje vole da žive komotno, ali u malom prostoru.

 

Planovi stanova koje vam predstavljamo mogu vam pružiti inspiraciju kako da organizujete enterijer vašeg doma, stoga pogledate kako su organizovane prostorije u ovim malim stanovima!

 

1. Funkcionalan mali stan

 

Ovaj mini stan pokazuje kako se udobno i funkcionalno može živeti i u malo kvadrata. Ovakav tip stanova je dizajniran za raznovrstan urbani način života - i za stanovanje i za rad od kuće. Velika spavaća soba nudi dovoljno prostora da se u njoj organizuje funkcionalan kutak za rad.

 

       

 

 

2. Život u 30 kvadrata

 

Ova garsonjera od 30 kvadrata nudi sve što je potrebno. Tu su kuhinja sa kuhinjskim ostrvom (koje ujedno služi i kao trpezarija), dnevna i spavaća soba, kupatilo, čak i garderober i balkon. Odabir svetlih materijala i boja kreira prijatan prostor za život.

 

 

3. Stan u Г

 

Nemaju svi stanovi pravougaoni oblik, ali velika prednost stanova nepravilnog oblika poput ovog je to što će zona za spavanje biti izdvojenija od dnevne zone, a time i mirnija. Što s druge strane predstavlja veliki izazov kod kompaktnih stanova malih dimenzija.

 

       

 

 

4. Funkcionalan raspored u jednosobnom stanu

 

Sledeće rešenje na najbolji način ilustruje da se može živeti u prostoru svake veličine. Iako jednosoban, ovaj stan zahvaljujući otvorenom planu dnevne zone, čini da prostor deluje prijatno i veće nego što jeste.

 

5. Kompaktan mali stan

 

Ukoliko vam je dostupno malo kvadrata, popoć profesionalaca će vam biti od najvećeg značaja. Nekad pak inspiraciju možete pronaći na neočekivanim mestima poput apartmana nekog hotela, koji može da posluži kao osnova za dizajn garsonjere ili jednosobnog stana.

Pogledajte ovo sjajno rešenje.