PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

5 atraktivnih crno-belih murala koji će transformisati vaš enterijer

  • Objavljeno:
  • 20.5.2020

Ne morate da potrošite bogatstvo da biste osvežili enterijer vašeg doma. Ako ste se zaželeli promena  u dnevnoj ili spavaćoj sobi, sjajno i ekonomično rešenje mogu biti zidne dekoracije koje će u potpunosti preobraziti izgled prostorije, bez potrebe da ulažete novac u kupovinu novog nameštaja.

 

Dovoljno je dekorisati samo jedan zid, a bilo da se odlučite da zid oslikate rukom ili nalepite foto tapete, transformacija prostora je zagarantovana.

 

Boje imaju važnu ulogu u uređenju kućnog enterijera, međutim, nekad je dovoljno poigrati se s neutralnim tonovima i uz pomoć atraktivnih motiva učiniti da prostor dobije novu energiju i oživi pred našim očima. Pogledajte naše predloge.

 

1. Crno-beli svet

 

Motivi iz prirode veoma su popularni poslednjih godina, pa nećete pogrešiti ako za dekorisanje prostora odaberete pejzaž. Ovaj predlog namenjen je onima koji žele da unesu prirodu u dom, ali žele da zadrže moderan karakter prostora.

 

 

Upotrebite monohromnu paletu i omogućićete da se pejzaž lakše uklopi uz stil i boje postojećeg dekora.

 

 

2. Ulična umetnost

 

Umetnost je uvek u modi. Dok pejzaži odgovaraju i modernim i tradicionalnim enterijerima, apstraktni motivi bolje će se uklopiti u moderno opremljen prostor.

 

Ako preferirate enterijer uređen u industrijskom stilu, savršen izbor su foto tapete ili murali koji asociraju na grafite i uličnu umetnost.

 

 

3. Atraktivna geometrija

 

Dok nežni tonovi sive boje kreiraju suptilnu i harmoničnu atmosferu, jasni kontrasti između crne i bele uneće snažniju energiju u prostor. Dinamične kompozicije na zidu, poput upečatljivih geometrijskih formi, predstavljaju sjajan način da pružite novi pečat dizajnu prostorije.

 

 

4. Prefinjeni stil

 

Mermer, više nego bilo koji drugi materijal, odmah nas asocira enterijere luksuznih i elegantnih vila. Ipak, ne morate koristiti prirodan kamen da biste postigli isti efekat. Dovoljno je da odberete motiv koji fluidnim i nežnim linijama podseća na vene večno aktuelnog mermera.

 

 

5. Unikatni izbori

 

Ako ste melanholik u duši, odgovaraće vam tema mističnih predela. Ipak, napravite ravnotežu i kombinacijom vedrih boja, dezena i tekstura oživite prostor, kako ne bi preovladala setna atmosfera.

 

 

 

Foto: redpro.pl