PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Živopisna kolekcija keramičkih pločica

  • Objavljeno:
  • 19.5.2015

Najnoviju kolekciju keramičkih pločica "Scales", obogaćenu živopisnim bojama leta, dizajnirao je Albert Sančez iz dizajnerskog studija "MUT" za kompaniju "Harmony – Peronda Group", koja se duže od pola veka bavi proizvodnjom keramičkih predmeta. Studio "MUT" je još jednom uspeo da zaseni tržište  keramičkih pločica neočekivanim dizajnom, a kolekcija je prvi put predstavljena na sajmu "Cevisama" u Valensiji.

 

"Scales" kolekcija je veoma atraktivna alternativa konvencionalnim keramičkim pločicama, koja će iznenaditi čak i one koje prate inovacije. Kolekcija je insprisana raznobojnim odsjajem koji stvaraju riblje krljušti, po kojima je i dobila ime. Kada se pločice poslažu, neon boja na zadnjim ivicama pločice reflektuje se na beloj površini sledeće. Želja dizajnera bila je da dočaraju svetlucavi pokret riba pod vodom. Pločice dimenzija 12x12, proizvode se sa sjajnom belom površinom i 8 različitih, jarkih boja na ivicama.

 

 

Dizajnerski studio "MUT" osnovao je Alberto Sančez 2010. godine. Uz mnogo eksperimentisanja i dosta mašte, dizajneri pronalaze načine da redefinišu svakodnevne predmete. Studio sarađuje sa mnogim internacionalnim kompanijama, kao što su "Expormim", "Peronda Group", "EnticDesigns". Magazin "Wallpaper" odabrao je 2012. godine upravo studio "MUT" u okviru predstavljanja uspešnih španskih dizajnera, a 2014. nagrađen je prestižnom nagradom "Red Dot Award" za dizajn stolice "Nautica".

 

 

Ako želite da osvežite kupatilo bez velikih izdataka, otkrivamo vam sjajne ideje za uređenje kupatila, a ako želite da posao završite poput profesionalca - obavezno pogledajte pet najčešćih grešaka pri uređenju kupatila.

 

Foto: mutdesign.com / designboom.com