PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zapanjujuća interaktivna lampa napravljena od kanapa

  • Objavljeno:
  • 14.6.2018

Neobično rasvetno telo "Click" napravljeno je od pravog kanapa i dva metalna vrha. Njen kreator, izraelska firma "Studioknob" pozvala je korisnike da dodirnu, upale i poigraju se sa ovom lampom koja zasija čim se zakači na metalnu površinu.

 

Nesvakidašnja lampa osmišljena je tako da ponudi i ukaže na alternativna rešenja koja mogu da zamene klasičan prekidač na rasvetnim uređajima. Tako, ako ste se zamorili od dosadnog kliktanja prekidača, paljenje lampe od sada može predstavljati pravu igru.

 

 

"Kanapi padaju, protežu se, vezuju i uvrću između metalnih površina u bezbroj oblika i kombinacija, i sa svakim klikom nastane drugačija lampa", objašnjavaju dizajneri.

 

 

Svetleći kanap je zapravo pravi kanap koji sadrži svetleće diode. Sistem sadrži i drvenu policu sa metalnom površinom kroz koju je puštena struja niskog napona.

 

 

Svaki kanap ima pozitivno i negativno naelektrisan vrh načinjen od metala koji, kada se prikače na metalni deo police, zatvore strujno kolo i upale svetiljku.

 

 

Iako ova lampa ne može biti primarni izvor svetlosti, svakako će pružiti prijatno ambijentalno osvetljenje i biti originalna dekoracija u enterijeru, a poslužiće i kao praktična polica za ukrasne sitnice.

 

A ako ste vični u "uradi sam" projektima, ovakvu dekorativnu lampu možete napraviti i sami.