PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zanimljivi modeli na pariskoj nedelji dizajna

  • Objavljeno:
  • 20.5.2014

„D'DAYS“ je festival koji se održava od 19. do 25. maja u Parizu i predstavlja godišnji dizajnerski festival koji se tokom jedne nedelje u maju održava na brojnim javnim mestima i kulturnim i ekonomskim znamenitostima širom Pariza.

 

Leathership“ firme „Poltrona Frau“

 

Dizajner Paola Navone za kompaniju „Poltrona Frau“ osmislila je tri dela mikroarhitekture (sto, fotelja i lampa) izrađena od istovetne kože, sa identičnim autorskim pečatom vrhunskih rukotvora. Ove modele krasi raznolikost koja izvire iz boja, materijala i detalja.

 

Ova dela su nastala kroz mešavinu tri različita enterijera, pri čemu svaki od njih predstavlja tačku na kojoj se mešaju forme i simboli. Sve komade nameštaja krasi elegancija kombinovala sa originalnom i suptilnom doslednošću. Modeli firme „Poltrona Frau“ obeleženi su jedinstvenim rukotvorstvom koje je uvek drugačije, a uvek verno sebi.

 

 

Kolekcija „Elliott Barnes Interiors“, dizajner Elliott Barnes

 

Američki arhitekta Elliott Barnes za svoju postavku iskoristio je krilo Luja 16-og i bašte muzeja Carnavalet. Izložba predstavlja spoj dizajna namešaja ovog dizajnera i stalne postavke ovog muzeja. Pojedina savremena umetnička dela odabrao je arhitekta, kako bi upotpunili postavku izložbe.

 

Instalacija naglašava proces apstrakcije i značaj funkcionalnih i ornamentnih detalja, a komadi nameštaja za kompaniju „Ecart International“ izradili su neki od najostvarenijih francuskih umetnika. Ovaj muzej posvećen je istoriji Pariza, što još više daje na značaju ovoj kolekciji, koja predstavlja sponu između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

 

 

„La Grande Motte“ stolica firme „Oxyo“

 

Stolica „La Grande Motte“ firme „Oxyo“ deo je kolekcije „Résille“. Njen dizajn je inspirisan avangardnom arhitekturom rizortova, a napravio ju je arhitekta Jean Balladur šezdesetih godina. Ovaj inovativni nameštaj predstavlja deo životnog okruženja namenjenog odmoru. „La Grande Motte“ stolica napravljena je od fleksibilnih materijala, udobna je i fleksibilna, dizajna idealnog za relaksaciju, vreme za čitanje ili dremanje.

 

Za ovu stolicu se kaže da ima obline koje grle telo, a napravljena je od materijala potpuno prilagođenog spoljašnjoj upotrebi i potpuno otpornog na sve vremenske uslove. Komplet u ovoj kolekciji čine šik fotelja i hoklica.

 

 

Foto: ddays.net