PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zadivljujući ručno rađeni tepisi i taburei u Enviru

  • Objavljeno:
  • 15.5.2017

Predstavljamo izuzetne kolekcije ručno rađenih tepiha, taburea i ćilima prestižnog  španskog proizvođača GAN čiji dizajn potpisuju čuveni svetski dizajneri, a koji su od sada dostupni i na domaćem tržištu u salonu ekskluzivnog nameštaja i uređenja enterijera Enviro.

 

Koncept španske kompanije "GAN" bazira se na vrhunskom dizajnu bez kompromisa, a brend je posebno cenjen zbog ručno rađenih proizvoda. Tepisi ove kompanije nisu samo dekorativni predmeti, već predstavljaju sistem oblika i volumena koji redefinišu koncept ugodnog stanovanja.

 

"GAN" izuzetno ceni proizvode napravljene rukom, pažljivo, komad po komad, i po tome se ova kompanija naročito ističe u svetu dizajna. Svi proizvodi izrađeni su u Indiji, rukom iskusnih zanatlija koji koriste prirodne materijale poput pamuka, lana, jute, svile i vune.

 

Dizajn efektnih i maštovitih proizvoda poveren je vrhunskim dizajnerima poput Patricije Urkiole, dobitnice mnogobrojnih međunarodnih nagrada među kojima su "Zlatna medalja u kategoriji lepih umetnosti" koju dodeljuje Vlada Španije, špansko kraljevsko odlikovanje "Red Izabele II", kao i brojne nagrade za dizajnera decenije i godine koje dodeljuju renomirani časopisi.

 

Patricija Urkiola stvara na polju produkt dizajna, arhitekture i instalacija, a neki od njenih poslednjih radova u sferi arhitekture su hoteli "Mandarin Oriental" u Barseloni, "Das Stue" u Berlinu, spa centar hotela "Four Seasons" u Milanu. Kreira proizvode za prestižne kompanije poput "Axor-Hansgrohe", "B&B Italia", "GAN", "Kettal", "Louis Vuitton", "Molteni", "Moroso", a od 2015. je i art direktorka kompanije "Cassina". Svoje dugogodišnje iskustvo i originalnost prenela je i na proizvode kompanije "GAN" koji su od sada dostupni i u našoj zemlji zahvaljujući salonu "Enviro".

 

 

 

Bandas – modularna kolekcija Patricije Urkiole

 

Brilijantan sistem koji je osmislila dizajnerka Patricija Urkiola omogućava da se ova kolekcija prilagodi svakom prostoru i karakteru, jer se svi elementi "Bandas" kolekcije mogu međusobno menjati  i spajati trakama na ivicama. Kolekcija koja je modularnost dovela do perfekcije sadrži tepihe, module za sedenje, taburee i jastuke.

 

 

 

 

 

Glaoui – reljefna kolekcija Sandre Figuerole

 

Spoj marokanske tradicije i indijskog majstorstva izrade može da zablista i u vašem domu. Vedrim bojama i interesantnim teksturama koje neće ostati neprimećene, upečatljiva kolekcija "Glaoui" unosi toplinu u svaki prostor. Tepisi i taburei izrađeni su od vune, a karakteriše ih zavodljiv spoj glatkih površina i reljefnih detalja.

 

 

 

 

 

Garden Layers – outdor/indoor kolekcija Patricije Urkiole

 

Postoje kreatori koji ne poznaju granice i putovanja koja mogu da promene sve. Prilikom posete Indiji, snažan utisak na dizajnerku Patriciju Urkiolu ostavila je delikatna i harmonična mogulska arhitektura. Bašte i terase koje je imala priliku da vidi pronašle su put do njene mašte i postale su inspiracija za novu kolekciju koja se sastoji iz tepiha, dušeka i jastuka različitih dimenzija.

 

Kolekciji "Garden Layers" pripala je prestižna nagrada "NYCxDesign", koju dodeljuje "Interior Design Magazine". Ceremonija uručivanja održana je u njujorškom Muzeju moderne umetnosti MOMA. Pobednička kolekcija izložena je u GAN Show room u Sohou, sada se može kupiti i u Srbiji: ENVIRO salon ekskluzivnog nameštaja i uređenja.

 

 

 

 

 

Valentina Goyescas – kolekcije vezenih tepiha i taburea

 

Ove prelepe kolekcije izrađene su od lana i vune tehnikom koja dozvoljava veću slobodu pokreta, pa površine taburea i tepiha izgledaju poput oslikanog slikarskog platna. Dizajnerka Alejandra Gandía-Blasco kreirala je tepih "Valentina" neobične forme i elegantnog dezena koji prkosi ustaljenim oblicima tepiha, dok tepisi i taburei dizajnerke Sandre Figuerole svojim ženstvenim šarama i bojama "uvesele" svaki kutak u kojem se nađu.

 

 

 

 

 

Dvostrani ćilimi Sioux, Lima i Palermo

 

Dvostrani ćilimi "Sioux" i "Lima" čiji dizajn potpisuje studio "Odosdesign", kao i ćilim "Palermo" dizajnerke Sandre Figuerole, uklapaju se u bilo koju prostoriju doma, bilo da ih postavite na lice ili naličje. Ćilimi su izrađeni na tradicionalan način – gustim pletenjem čiste vune.

 

 

 

 

 

Aram i Ruff – kolekcije spektakularnih stočića i taburea

 

Delikatni i prozračni proizvodi kolekcije "Aram", čiji dizajn potpisuje japanski brend "Nendo", dolaze u formi višenamenskih stolova i stolica koji se mogu koristiti i u enterijeru i eksterijeru. Dizajneri "Romero&Vallejo" kreirali su "Ruff", tabure gotovo poetičnog i razigranog dizajna, koji deluje poput dekorativnog predmeta u domu.