PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zadivljujući proizvodi od papirne tkanine

  • Objavljeno:
  • 4.7.2015

Inspirisana divljom prirodom Finske, kompanija "Woodnotes" uz pomoć napredne tehnologije obikuje sirove materijale kao što su drvo i papir u jedinstvene tkanine. Kompaniju su 1987. godine u Helsinkiju osnovali Mikko Puotila i dizajnerka Ritva Puotila i to je prva kompanija na svetu koja koristi predivo od papira za dobijanje modernih i funkcionalnih materijala.

 


   Ovo su haljine budućnosti

 

   Revolucionarna haljina kreirana pomoću Kinematics tehnologije i 3D štampača može biti                savršeno rešenje za sve žene koje tragaju za idealnom haljinom jer je prijatna, vizuelno                    atraktivna, a prilagođava se svakom telu. 


 

Inovativni materijali služe se ne samo za izradu tepiha i zavesa, već i nameštaja, aksesoara, jastučića, fascikli i torbi, a sve kolekcije dostupne su u velikom broju tekstura i boja dobijenih prirodnim pigmentima.

 

 

Materijali su i svestrani. Jedna tkanina može imati više namena, kao što su materijali "Flake" i "Flower" koji mogu služiti ne samo kao zavesa, nego i stolnjak i pregrada za prostoriju. Veoma su otporni, a tanki i lagani kao tkanina.

 

 

"Nudimo proizvode jedinstvenog estetskog kvaliteta, proizvedeni na ekološki i održiv način od higijenskih, zdravih i sigurnih materijala", kaže Mikko Puotila.

 

Finski brend učestvovao je na "Fuorisalone 2015" u Italiji u okviru događaja "Together" koji je organizovan u "Zeus showroom", velikom i stilizovanom prostoru iz ’50-ih koje se nalazi u Corso San Gottardo u Milanu.

 

 

Ovaj prostor je transformisan u "Design Store", pa se sada u istom prostoru pored kolekcija brenda "Zeus" izlažu i zadivljujući proizvodi od papirne tkanine brenda "Woodnotes", vanvremenska kolekcija tkanina "Shuj" i elegantne lampe od duvanog stakla kompanije "Prandina".

 

 

Foto: woodnotes.fi