PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Unikatni zlatni nakit koji ostavlja bez daha

  • Objavljeno:
  • 6.6.2016

Češka dizajnerka Daniela Krákorová Komatović predstavila je u Beogradu svoju drugu autorsku kolekciju luksuznog nakita sa dragim kamenjem pod nazivom "Eye to the soul" (Oko do duše) i svojom kreativnošću i originalnim pristupomponovo ostavila bez daha sve ljubitelje unikatnog nakita.

 


   Poklon iz Srbije koji Stiven Sigal nikada neće zaboraviti

 

   Za najlepšu uspomenu Stivena Sigala na Srbiju, koja će ga definitivno pratiti po celom svetu,          pobrinula se njegova supruga El, i to uz pomoć jedne radnje u samom centru Beograda.

 


 

Lepota jednostavnosti, minimalizam, geometrija, elegancija, ekstravagancija, luksuz i savršene asimetrične kompozicije ove kolekcije oduševiće čak i najzahtevnije ljubitelje dizajna, a poseban šarm donosi igra boja i nijansi dragog kamenja sa raznim bojama zlata i pre svega dizajnerki omiljeni crni rodijum kojim presvlači zlato. To su osnovne karakteristike nakita koji češka umetnica stvara za najzahtevnije ljubitelje dizajna.

 

 

Zlatnom kolekcijom "Eye to the soul"  ovoga puta preovlada oblik oka, simbol koji nam je poznat još iz egipatske mitologije u kojojje oko smatrano zaštitnom amajlijom. Oko je simbol boga Hora, čuvara sudbine ljudstva, simbol koji predstavlja put ka mudrosti i znanju. Simbol koji je bio i inspiracija za unikatnu kolekciju vanvremenskog, ekstravagantnog i luksuznog nakita.

 

"Oči su rečitije od usana, one su glas srca i ogledalo duše", kaže Daniela Krákorová Komatović i dodaje da nakit koji dizajnira nije samo ukras ili propratni aksesoar uz odeću, več umetničko delo.

 

 

"Nakit može da bude na neki način 'oko do duše', jer on može mnogo toga da kaže o nama, o našim osećajima i stilu, raspoloženju i ukusu, čak i sredini u kojoj smo odrastali. Nakit u obliku oka sam radila namenski, a cilj je bio da ispunjava i funkciju zaštitne amajlije. Da čuva osobu koja ga nosi od nesreće i zlih duhova, kao sto su nekada simboli oka, odnosno bog Hor, čuvali nekadašnje Egipćane", objašnjava češka umetnica. 


 

 

Kolekcija unikatnog nakita "Eye to the soul"prikazana je u  enterijeru beogradske juvelirnice "Diamond Spot" u ulici Vuka Karadžiča br. 4, gde se svi ljubitelji vrhunskog dizajna i nakita mogu uveriti u neprolaznu lepotu ove unikatne kolekcije. 

 

 

Foto: Diamond Spot