PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Unikatni domaći nameštaj sa dušom

  • Objavljeno:
  • 14.4.2014

Iako na tržištu postoji samo dve godine, unikatni nameštaj „HOOKL und STOOL“ već je predstavljao Srbiju na ovogodišnjem Sajmu nameštaja u Kelnu, a već sledećeg meseca opremiće i novu konceptualnu radnju “Supermarket” koja se otvara u Berlinu.

 

Ručno rađeni nameštaj od punog drveta inspirisan je dizajnom danskih majstora pedesetih godina XX veka, a osnova filozofije tog dizajna je da  komad nameštaja nema lice i naličje i ne mora da bude podjednako savršen kada ga posmatrate iz različitih uglova.

 

Svaki komad ima i neku sitnu nesavršenost koja ne može da se registruje golim okom, ali se zbog sitnih prelaza oseti kada se komad nameštaja dodirne rukom. Upravo ta nesavršenost daje posebnu draž i kvalitet ovom nameštaju, ali i sve popularniji “handmade” pečat.

 

 

“Bezdušnost u svemu je postala naša svakodnevica, praktično u svim oblastima života i dizajna, pa mi pokušavamo da vratimo slavu i dušu punog drveta, ali i umeće stolarskog zanata, jer je kao i većina drugih starih zanata u Srbiji i on ozbiljno zaboravljen. Stoga mi u naš nameštaj unosimo dušu, unikatan ljudski rad, pa i sitne greške koje daju poseban pečat i lepotu svakom komadu”, objašnjava Aleksandar Ugrešić.

 

Šarm ovog nameštaja osetiće se uskoro i u novoj konceptualnoj radnji “Supermarket” koja se ovog meseca otvara u Berlinu, a mi vam ekskulzivno predstavlja najnovije komade novog srpskog brenda.

 

Detaljno predstavljanje “HOOKL und STOOL” nameštaja i kolekcija “Stealth”,  “Negative” i “Coffee Table”  možete prinaći u novom, aprilskom broju časopisa KUĆA STIL.

 

 

Foto: Nebojša Babić