PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Trostruka stolica za ljuljanje

  • Objavljeno:
  • 12.1.2017

Kada je Hal Taylor, iskusni stolar i ljubitelj knjiga, dobio treće dete, susreo se sa neočekivanim problemom. Nijedna stolica za ljuljanje, koje izrađuje od 1992. godine, nije bila dovoljno velika da primi svu decu.

 


   Stolice za uživanje u pokretu

 

   Specifičan dizajn stolica kompanije Varijer Furniture osmišljen je tako da prati vaše pokrete, bilo    da se okrećete, naginjete ili ljuljate. Odaberite omiljenu i uživajte u svakom trenutku.

 


 

Nužda je navela ovog  maštovitog stolara da promeni ustaljen dizajn stolica i kreira dopadljivo i praktično rešenje kako bi sva njegova deca mogla da budu uz njega dok im čita priče. "Moje krilo nije bilo dovoljno veliko za troje pa sam morao da smislim nešto", objasnio je Taylor na svojoj veb stranici.

 

 

Tako je nastala stolica "StoryTime" koja umesto uobičajenih naslona za ruke ima dva dodatna sedišta sa naslonima koja su namenjena deci.

 

 

Da bi se izradila stolica potrebno je oko 260 precizno sečenih i oblikovanih komada drveta koji  se savršeno uklapaju. Masivan naslon stolice poseduje čak 19 potpornih prečki.

 

 

Stolice su izuzetno zahtevne za izradu, pa i ne čudi suma od 7.500 dolara koju je potrebno izdvojiti za poseban ugođaj koji pruža. Ta cifra međutim, nije predstavljala veliki problem za kraljevsku porodicu Abu Dabija, koja poseduje čak pet ovih stolica.

 

 

 

Foto: Hal Taylor