PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

TOP 5 PROIZVODA ZA KUĆU: Efikasno čuvaju i vaš novac i prirodu

  • Objavljeno:
  • 31.5.2019

I više novca u kućnom budžetu i lepše prirodno okruženje? I praktičnije i zdravije? I kvalitetnije i dizajnerski naprednije? Da, moguće je! I to u vašem domu. Već danas. Uverite se i sami.

 

Možda deluje previše lepo da bi bilo stvarno, ali istina je da danas mnogi proizvodi za kuću čine da održivo ponašanje bude sve lakše, dostupnije i atraktivnije. A filozofija je vrlo jednostavna – više malih koraka koje svakodnevno pravimo čini veliku razliku kada ih sve saberemo. Ne samo za kućni budžet na koji uvek prvo pomislimo, već i za prirodu.

 

Vodeći se upravo tom filozofijom, IKEA je uspela da ponudi pristupačna a kvalitetna rešenja koja svim građanima Srbije omogućavaju da uštede više novca, a da pritom smanje negativan uticaj na životnu sredinu. KućaStil je izdvojila pet najboljih rešenja po izboru redakcije, a u nastavku vam otkrivamo zašto su baš ona najbolji prijatelj kućnog budžeta, ali i prirode.

 

1. Dugotrajne LED sijalice koje štede za ceo život

 

Svi znamo da su LED sijalice štedljive, ali tek kada bolje analiziramo brojke možemo uvideti koliko su zapravo isplative i dobre kako za kućni budžet, tako i za okolinu. U poređenju sa tradicionalnim sijalicama, RYET LED sijalica troši približno 85% energije manje i traje i do 10 puta duže. To u praksi znači da umesto 1000 dinara koje biste platili za struju koju potrošite za osvetljenje svog doma sa tradicionalnim sijalicama, sa ovima biste za isti efekat platili svega 150 dinara.

 

I to nije sve. Njihovu dugovečnost najbolje ilustruje podatak koji sledi. Ako je koristite sat vremena svako veče pred spavanje, ova sijalica može potrajati i više od 40 godina. Samim tim ostvarujete izuzetnu uštedu jer biste za isti period morali da kupite veliki broj tradicionalnih sijalica koje bi u međuvremenu pregorele i završile na otpadu.

 

A najbolje dolazi za kraj. Odabir visokokvalitetnih delova za ovu sijalicu omogućio je smanjenje broja komponenti neophodnih za njihovu proizvodnju i tako omogućio da upravo RYET LED sijalica košta manje od drugih LED sijalica i bude pristupačna svakom domaćinstvu, a da istovremeno štedi podjednako. Tako je na ovom primeru dokazano da visok kvalitet ne mora da ima i visoku cenu i da štedljiva rešenja ne moraju da nas skupo koštaju.

 

I sve to za investiciju od 129 dinara. Dovoljno?

 

 

 

2. Slavine koja efikasno štede vodu

 

Voda je jedan od najdragocenijih prirodnih resursa koji se ne sme rasipati i zato moderne slavine poseduju rešenja koja su dobra za našu planetu, ali i za kućni budžet. Mnogo je prilika kada možemo da uštedimo vodu, od pranja ruku, preko pranja zuba, pa sve do kupanja, i stoga su sve IKEA slavine opremljene mehanizmom koji omogućava da smanjimo potrošnju bez uticaja na sam kvalitet pranja jer pritisak vode ostaje isti. 

 

Uz pomoć ÄLMAREN kuhinjskih kombinovanih slavina i ostalih IKEA slavina možemo smanjiti potrošnju vode do 50%, a od avgusta ove godine biće dostupan i MISTELN usmerivač za slavinu koji prianja na sve postojeće modele i omogućava smanjenje potrošnje za preko 90%. Pojedine slavine poput PILKÅN poseduju i funkciju hladnog starta koja omogućava dodatnu uštedu energije jer sprečava nepotrebno trošenje vruće vode za potrebe kao što je pranje ruku.

 

Manje vode, isti rezultat, veće uživanje. Dovoljno?

 

 

 

3. 365+ posude za odlaganje hrane

 

Kvalitetne posude za čuvanje omogućiće vam da hrana koju imate u svom domu duže ostane sveža i ukusna. Bolja iskorišćenost namirnica koje ste kupili znači i veću uštedu vašeg novca, ali ima i izuzetno pozitivan uticaj na životnu sredinu, jer manje otpada znači i veću uštedu svih resursa koji su utrošeni u proizvodnju te hrane.

 

Staklene posude za čuvanje hrane iz linije IKEA 365+ obezbeđuju produženu svežinu namirnicama, a zahvaljujući praktičnom i elegantnom dizajnu, kao i materijalu od kojeg su načinjene, posude se mogu koristiti za zagrevanje hrane u rerni ili mikrotalasnoj pećnici, za posluživanje hrane ili zamrzavanje namirnica ili ostataka od obroka. Dostupan je veliki izbor 365+ posuda od stakla ili plastike i prianjajućih poklopaca različitih dimenzija i materijala – bambusa, stakla, silikonske gume i plastike što vam omogućava da posude personalizujete i prilagodite potrebama i enterijeru svoje kuhinje.

 

Manje otpada, više uživanja. Manje nerviranja, više novca u vašem kućnom budžetu. Dovoljno? 

 

 

 

4. Višekratne boce za zdraviju ishranu i čistiju planetu

 

Alarmantna upozorenja o količini plastičnog i drugog otpada koja stižu sa svih krajeva sveta, ali i naše zemlje, su nešto zbog čega svi treba da se zabrinemo i pokušamo da pronađemo višekratna i održiva rešenja koja su jedini spas za našu planetu. Jedan od najboljih primera za takva rešenja koja možemo veoma lako da primenimo već od danas su 365+ boce. Ne samo što će vam omogućiti čistiju okolinu jer je poznato da su jednokratne flaše jedan od najvećih zagađivača, već će vam obezbediti i prirodniju ishranu i uštede na ambalaži.

 

Sledeći put kada na izlet ili u šetnju ponesite sok od voća i povrća koji ste sami napravili ili vodu iz vaše česme ili balona, setite se da vam nije potrebna nova jednokratna ambalaža, već 365+ boca. Ne samo što će posle tog izleta iza vas ostati jedna plastična flaša manje, već ćete biti i dobar primer drugima.

 

Planeta zahvalna, savest mirna. I po koji dinar više u džepu. Dovoljno? 

 

 

 

5. Prenosna indukcijska ploča

 

Život kod kuće se menja, i to brzo. Nekada smo jeli u kuhinji i spavali u spavaćoj sobi. Danas jedemo, spavamo i radimo gde god nam je u tom trenutku najudobnije. Zato je praktična i štedljiva indukcijska ploča TILLREDA kuhinjski uređaj koji predstavlja praktično rešenje za svakoga ko ima malo prostora u kuhinji ili mu povremeno treba dodatna grejna ploča. Ovaj prenosni uređaj vam zapravo omogućava da kuvate na bilo kom mestu gde imate struju, a da pri tom i značajno štedite. A ako vam se ne ustaje iz fotelje, uz ovu ploču i ne morate.

 

Pored osnovnih funkcija, ploča ima i indukciju koja omogućava uštedu energije i vremena. Indukcijske ploče su izuzetno energetski efikasne, brze i precizne pošto se energija indukcijom direktno prenosi do namagnetisanog suđa. A o kvalitetu koji dobijate ovim proizvodom najbolje svedoči podatak da je njen domišljat i funkcionalan dizajn nagrađen prestižnom međunarodnom nagradom Red Dot za 2016. godinu.

 

Kuvajte gde god poželite i štedite gde god da kuvate. Dovoljno?

 

 

 

A da biste postali pravi profesionalci u čuvanju kućnog budžeta, ali i prirode, posle novih proizvoda za kuću vreme je i za nove navike. Zato obavezno pročitajte i tekst Sjajni trikovi u domaćinstvu koje morate znati (DOKAZANO ČUVAJU KUĆNI BUDŽET), ali i Kuvar koji osvaja svet: Tri neodoljiva recepta od hrane koje inače bacate.

 

I ne zaboravite da borbu za vaš novi i lepši svet nikada neće voditi drugi, kao i da ta borba nikada ne započinje negde tamo. Bolji svet počinje kod kuće!