PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Top 5 bicikala za sva vremena

  • Objavljeno:
  • 19.12.2014

"Život je kao vožnja bicikla. Da biste održali ravnotežu, morate da se krećete", primetio je davno Albert Ajnštajn. Sa pet evergreen modela koje vam danas predstavljamo bićete u savršenoj ravnoteži bez obzira na mesto i vreme, pa su neki od njih već danas prerasli u prave statusne simbole.

 

Kretnja oblaka

 

Kreiran u Nemačkoj, bicikl "Waldmesiter" košta oko 10 hiljada evra, a okvir mu je napravljen od 96 slojeva bukovog drveta. Poliranjem i lakiranjem, i to četiri puta, dobija se materijal koji je superioran u odnosu na nove haj-tek tvorevine, otporan na vremenske uslove i perfektan za ublažavanje potresa. Proizvođač tvrdi da je osećaj sličan vožnji oblaka.

 

 

Nosač

 

Saradnja danske firme za industrijski dizajn "KiBiSi", proizvođača bicikala "Biomega" i proizvođača sportske opreme "Puma" kao rezultat je imala kargo bicikl "Mopion". Ovo je biciklistička verzija kamioneta, sa velikim prednjim nosačem za stvari. Napravljen od aluminijuma, ovaj praktičan transporter ima samo 22 kilograma.

 

 

Velosiped

 

Klasičan, skoro retro ženski bicikl "Amafi" dekorisan je po uzoru na fine porcelanske predmete. Dostupan je u varijanti sa kontra kočnicom, ili ručnom, kao i sa ili bez brzina. Uživajte u laganoj vožnji na ovom umetničkom delu koje proizvodi "Benotto America".

 

 

Trotočkaš

 

Američki brend "Antropologie" izdao je ograničenu seriju bicikala - rikši. Tako je svakodnevno prevozno sredstvo miliona ljudi u Aziji postalo lifestyle ekstravagancija urbanih ljubitelja velosipeda, ovoga puta sa tri točka. Bogato dekorisan model sa crvenim i zelenim detaljima ubrzo je rasprodat, za 2.200 dolara po komadu.

 

 

Visoki biciklizam

 

Visokomodni bicikl u crnoj varijanti dolazi iz čuvene kuće "Šanel". Perfektna izrada i neprikosnovena posvećenost detaljima garancija su da sa ovim aksesoarom niko ne može ostati neprimećen, uprkos njegovoj svedenosti. Svaki deo ovog bicikla, od kočnica do sedišta proizveden je od strane najvrsnijih zanatlija na svetu.

 

 

Ako ste ljubitelji bicikla, pogledajte kako izgleda i bicikl - skuter Filipa Starka pod nazivom "pibal", ali i najbolji kamperski bicikl ikada

Foto: waldmeister-bikes.de / biomega.dk / benottobicycle.com / anthropologie.com / chanel.com