PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Tom Dikson dizajner 2014. godine

  • Objavljeno:
  • 12.3.2014

Slavni britanski dizanjer Tom Dikson proglašen je za dizajnera 2014. godine na manifestaciji Maison&Object u Parizu, na kojoj je ujedno predstavio i dve kolekcije predmeta za kuću napravljenih od mesinga i pozlaćenih čvrstim aluminijumom čija su osnova zupčanici.

 

Tom Dikson je postao poznat kada je sredinom osamdesetih godina prošlog veka dizajnirao stolicu „S“, koju je dizajnirao za “Cappellini”. Od tada do danas uradio je brojne proizvode koji se prodaju u 65 zemalja sveta.

 

Pre sedam godina osnovao je kompaniju “Design Research Studio” na slavnoj londonskoj uličnoj pijaci Portobelo, a neki od njegovih projekata visokog kvaliteta su „Restoran“ u Kraljevskoj akademiji u Londonu, restoran kuvara Džejmija Olivera “Barbecoa”, kao i “Shoreditch House”. 

 

Tom Dikson je nedavno započeo saradnju sa američkom hotelskom grupacijom Morgan. U pitanju je redizajniranje hotela koji se nalazi u jednom delu čuvene zgrade na Temzi pod nazivom “Sea Containers House”.

 

Ovaj industrijski dizajner počasni je doktor na Univerzitetu u Birmingemu, kao i na londonskom Umetničkom univerzitetu.

Na sajmu Maison&object Dikson je pokazao sobne svećnjake u dve veličine, konuse i lake podmetače za čaj u obliku cilindra, kutije različitih veličina, vadičepe, kao i mnoge druge originalne komade.

 

Za svoj izuzetno zanimljiv rad, pored gore navedene, dobio je i jednu od najprestižnijih britanskih nagrada - Orden reda Britanske imperije koju mu je uručila kraljica Elizabeta II.

 

 

Foto: tomdixon.net