PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Tajanstvena udobnost stolice Pop chair Željka Pantića

  • Objavljeno:
  • 12.5.2015

Stolica "Pop chair" možda na prvi pogled pre deluje kao delo konceptualne umetnosti, nego savremeni dizajn. Naizgled nefunkcionalna, ali kada skupite hrabrosti da je "probate", ona vas jednostavno prihvata i postaje jedna od najudobnijih stolica u kojoj ste ikada sedeli. U čemu je tajna?

 

Sedište i naslon stolice "Pop chair" izrađeni su od samo jednog komada ravne furnirske ploče, debljine 6mm. Ona je oslonjena na noseću konstrukciju stolice i stoji pod nekim čudnim uglom koji nikako ne upućuje na njenu funkciju.

 

KUĆA STIL preporučuje: Najudobnije dizajnirane stolice

 

Prosečena je tako da se u trenutku sedanja, kao uz pomoć neke čarolije, prilagođava obliku vašeg tela, formirajući neočekivano udoban naslon i sedište. Čini vam se kao da stolica uspostavlja jedinstven odnosa sa vama i imate osećaj kao da vas je na neki način prigrlila. Po ustajanju iz stolice, ploča se vraća u prvobitni položaj, ravne razrezane ploče.

 

TREND: Šta donose najnoviji trendovi nameštaja i uređenja 2015.

 

Ovakav dizajn je moguć zahvaljujući jedinstvenim svojstvima furnirske ploče. Iako se princip izrade ploča od furnira koristi vekovima, njihova upotreba je i danas u nekim slučajevima nezamenjiva. Ovaj materijal se primenjuje i u izradi tradicionalnih lukova za streličarstvo i upravo ovo iskustvo je bilo ključno za autora Željka Pantića pri realizaciji dizajna stolice "Pop chair".

 

 

Foto: Kuća stil