PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Svetlost od kapljica vode

  • Objavljeno:
  • 16.12.2013

Japanski dizajneri iz studija "Nendo" osmislili su za kompaniju "Axor" lampu koja propušta svetlost nalik kapljicama vode. Iako izgleda nesvakidašnje, koncept je vrlo jednostavan – sa lampe padaju tanke trake koje, kad su osvetljene, izgledaju kao voda sa tuša.

 

Dizajner Oki Sato kaže da svetiljka nazvana "WaterDream" vešto spaja dva predmeta koja se često koriste u domaćinstvu, reinterpretirajući način na koji se oni inače koriste.

 

"Želeo sam da ukombinujem nešto uobičajeno u životnom prostoru, poput svetla sa vodom, kako bismo dobili sasvim novu dimenziju. Kao rezultat dobili smo nešto što nije samo tuš ili samo lampa, već hibrid – magični trik svetlosti koji je dostupan u svakom trenutku", rekao je on.

 

Sato je istakao i značaj veze koju je uspeo da uspostavi. "Smatrao sam da voda ne postoji bez svetlosti. Zamislite reku ili jezero… Tokom noći nestaju u tami jer asorbuju svu svetlost, dok preko dana sunčeva svetlost stvara blistavi efekat na površini vode. To stvara dubinu, boje i dobija emocionalni aspekt. Zato sam i hteo da napravim predmet koji kombinuje svetlost i vodu", objasnio je dizajner na svom sajtu.