PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Svečano otvaranje u galeriji LAG: Izložba najznačajnijih brendova iz oblasti arhitekture i dizajna

  • Objavljeno:
  • 6.10.2021

U sklopu tržnog centra Galerija u Beogradu svečano se otvara izložbena galerija ''LAG'' u utorak 12.oktobra, u kojoj će moći da se vide 50 najznačajnijih brendova iz oblasti arhitekture i dizajna.

 

Izložba 50 2 50 (50 to 50) predstavlja izbor 50 najznačajnijih brendova iz oblasti arhitekture i dizajna, čiji lideri su starosti do 50 godina. Po ideji autora izložbe, istoričara umetnosti Marka Stojanovića, odabrani brendovi moraju da zadovolje još jedan kriterijum, a to je da poseduju produkcijsku aktivnost u poslednjih 5 godina.

 

U slučaju arhitektonskih biroa, da aktivno projektuju zgrade i enterijere, dok u slučaju proizvođača nameštaja, da imaju serijski proizvedene komade, koji su u poslednjih 5 godina u aktivnoj prodaji. Arhitektonski biroi će biti predstavljeni kroz plakate i makete, dok će proizvođači nameštaja izlagati isključivo nameštaj i rasvetu. Izložba 50 do 50 predstavlja svojevrsnu uvertiru za glavni događaj - BAB 2021, kada će gotovo sve države iz regiona na sličan način prikazati svoje arhitektonsko-dizajnerske aktivnosti.