PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Šta ne smete propustiti na Beogradskom sajmu nameštaja

  • Objavljeno:
  • 10.11.2017

Beogradski sajam nameštaja već je oduševio posetioce velikim premijerama, vrhunskim dizajnom i inovacijama, a KućaStil vam otkriva šta obavezno morate videti ukoliko tek planirate odlazak na Sajam. 

 

Sve brojnije premijere, povratak velikih svetskih kompanija i sve kvalitetniji dizajn učvrstili su Beogradski sajam nameštaja kao neprikosnoveni regionalni centar, ali ga konačno vratile i na evropsku mapu najbitnijih događaja u svetu nameštaja. O tome možda najbolje svedoči poduži spisak renomiranih kompanija koje su se na ovogodišnjem izdanju od 7. do 12. novembra po prvi put predstavile na Beogradskom sajmu, a među njima su i velikani poput kompanija "VITRA", "Mattiazzi", "laCividina", "Forestier", "Petite Friture", "Mobles 114" i "Emko".

 

Naznačajniji događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja u celoj Jugoistočnoj Evropi ove godine se održava po 55. put, a očekuje se da će ga tokom šest sajamskih dana posetiti oko 90.000 posetilaca. Ukoliko još niste posetili Sajam i planirate to da uradite tokom predstojećeg vikenda, KućaStil vam otkriva šta nikako ne smete propustiti.

 

1. Velike premijere i vrhunski dizajn

 

Izložbeni prostor Distribucije u Hali 3a jedno je od mesta koje svakako morate videti jer se u njemu nalaze najveće premijere na ovogodišnjem izdanju Sajma. 

 

"Vitra" je švajcarska kompanija koja je proizvela neke od najpoznatijih komada nameštaja u istoriji savremenog dizajna i izvršila ogrman uticaj na kreiranje modernog nameštaja i arhitekture. Nameštaj kompanije Vitra se može pogledati na NITEA štandu.

 

 

 

Italijanski "Mattiazzi" fascinira svojim čuvenim drvenim stolicama izuzetnog kvaliteta. Ovaj premium brend nastao iz male porodične firme i neguje izrazit umetnički pristup u kreiranju, uz kombinaciju beskompromisnog dizajna i izrade najvišeg kvaliteta.

 

 

"LaCividina", čiji vrhunski dizajn nameštaja pleni na svim najprestižnijim sajmovima na svetu, nudi savršenu ravnotežu između estetike i ergonomske funkcionalnosti. Skup najboljih osobina italijanskog pristupa dizajnu ugrađen je u svaku fotelju i sofu ovog proizvođača.

 

 

Francuski "Forestier" doneo je prepoznatljivi pariski duh uz pomoć svoje autentične rasvete. Ova kompanija stvara specifične predemete snažnog identiteta i svaki komad funkcioniše kao mala skulputra.

 


Španski "Mobles 114" odlikuje saradnja sa mladim dizajnerima i kreiranje atraktivnog nameštaja koji pleni pažnju, a posebno specijalizovan u proizvodnji savremenog nameštaja za privatne i javne prostore.

 

 

Litvanski "Emko" će oduševiti ljubitelje nameštaja od punog drveta. Njihov dizajn karakteriše drevna baltička tradicija izrade koja ukršta tri različita kulturna prostora: severni skandinavski, zapadnoevropski i istočni ruski.

 

 

Francuski "Petite Friture" insistira na inovativnim i nesvakidašnjim komadima nameštaja. Njihove pristupačne objekte kreirali su trenutno najaktuelniji dizajneri iz celog sveta.

 

 

2. Domaći nameštaj svetskog kvaliteta

 

Ovogodišnji sajam je potvrdio da domaći proizvođači i proizvođači iz regiona i definitivno mogu da pariraju i najpoznatijim izlagačima iz Evrope. O tome svedoče kompanije kao što su srpski "Gir" bosanski "Artisan" i "MS&Wood" sa kolekcijama nameštaja od visokokvalitetnog i punog drveta, "Extraform" i "Gazda" sa svojim elegantnim sofama i ugaonim garniturama, hrvatska "Prostoria" koja je pokupila simpatije i tokom prošlogodišnjeg nastupa.

 

 

Među takvim proizvođačima na ovogodišnjem Sajmu posebno se izdvaja kompanija "Atlas", koja će bez ikakve sumnje biti jedan od najvećih domaćih aduta na Beogradskom sajmu. Recept za uspeh ove kompanije uvek je isti - visoke estetske vrednosti, moderan dizajn i beskompromisan kvalitet. To su vrednosti uz pomoć kojih je "Atlas" stao rame uz rame sa poznatim evropskim brendovima, ali svoju ponudu učinio pristupačnom domaćim kupcima UZ SPECIJALNE SAJAMSKE POPUSTE OD 25% DO 12. NOVEMBRA.