PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Šta donosi ovogodišnji Sajam nameštaja u Milanu

  • Objavljeno:
  • 13.4.2015

Danas počinje događaj godine u svetu dizajna enterijera, a KUĆA STIL vam otkriva šta nas sve očekuje na 54. Sajmu nameštaja u Milanu koji će trajati do 19. aprila.

 

1. "Luj Viton" će prikazati osam noviteta linije nameštaja "Objets Nomades", uključujući i fotelju "Cocoon" od brazilskih dizajnera "Campana Brothers".

 

                               

2. Jedan od najpoznatijih dizajnera današnjice Tom Dikson će napušteno milansko pozorište "Balilla" pretvoriti u prostor za prezentaciju svoje najnovije kolekcije, koja obuhvata i nebične "istopljene" lustere.

 

 

3. Dizajnerka osvetljenja Lindzi Adelman lansiraće novu seriju lustera od mesinga i duvanog stakla "Cherry Bomb Cages" u galeriji "Nilufar".

 

                                                  

 

4. Dizajnerka India Mahdavi osmislia je upečatljivu liniju pločica za italijanski brend "Bisazza", a posetioci Sajma u italijanskoj prestonici mode imaće privilegiju da među prvima vide kakva nas sve iznenađenja očekuju u 2015. godini.

 

 

5. Povodom stogodišnjice rođenja umetnika i dizajnera Harija Bertoje (Harry Bertoia), kompanija "Knoll" je naručila od firme "OMA" da kreira izložbu nameštaja Harija Bertoje, kao i njegovih skulptura, nakita i crteža.

 

          

6. Modna marka "COS" (sestra firma brenda "H&M") naručila je instalaciju od kompanije "Snarkitecture" koja će biti napravljena od hiljade traka od belog platna koje će visiti sa plafona i činiti jedinstvenu pećinu. Pravi način da se postavke i premijere sa "Salone del Mobile" oplemene i duhom umetnosti. 

 

 

7. Britanski dizajner Li Brum (Lee Broom) transformisao je prazne prodavnice u izložbeni prostor gde će prikazati veliku kolekciju nameštaja, osvetljenja i aksesoara, uključujući i mesingane čaše izložene u formi umetničkih vinjeta.

 

 

8. Internet prodavac Yoox.com zatražio je od devet brendova da dizajniraju proizvode specijalno za "Salone del Mobile". Proizvodi će se prodavati na izložbi "Made in Milano" u Pinakoteci "Ambrosiana", a među njima će biti i tanjiri Osane Viskonti (Osanna Visconti).

Ovo je samo deo sadržaja koje posetioce "Salone del Mobile" očekuje u šest sajamskih dana, a KUĆA STIL će i u narednom periodu predstavljati najznačajnije i najzanimljivije novitete koji najavljuju vodeće trendove u dizajniranju enterijera za ovu godinu. Zato budite i dalje uz nas i saznajte prvi šta nam sve donosi 54. po redu Sajam nameštaja u Milanu.

 

 Ako želite da se podsetite prošlogodišnih zvezda, prisetite se čarobnih kuhinja sa prošlogodišnjeg sajma, ali i nekoliko atraktivnih kolekcija poznatih dizajnera.

 

Foto: architecturaldigest.com / domusweb.it