PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Šta donose najnoviji trendovi u dizajnu 2014.

  • Objavljeno:
  • 20.3.2014

Ove godine mnoštvo trendova, od nameštaja i mesinga do cvetnih ukrasa, ulazi u naše domove. Na horizontu 2014. vidi se nov talas dizajna nameštaja i umetnosti, iako se još uvek dobro drži stil jakih boja.

 

Geometrijske šare

 

Smatra se da će geometrijske šare vladati u dizajnu tepiha, tapeta i sofa širom sveta. Iako je ovaj trend započeo 2013. očekuje se da će njegov uticaj trajati do kraja ove godine. Ipak, njegov stil će biti slabiji, odnosno jednostavne linije i monohormatski uglovi preovaladaće nad šarenilom. Pojaviće se oblici kao što su trouglovi, trapezoidi, kao i dijagonale i cik-cak linije, i to ne samo na zidovima već i na – tavanicama.

 

 

Minimalistički stil

 

Manje je definitivno više! Zato se oslobodite mnogobrojnih stvari koje se godinama baškare po vašem domu i od njega napravite minimalističku oazu. Pre svega, nađite najbolje rešenje za odlaganje viška dragih predmeta. Kupite komad jeftinog nameštaja ili dodajte tapete na zid ili nabavite tepih s geometrijskom šarom. Ovakve ideje sigurno će osvežiti vaš dom, a bićete u trendu 2014.

 

 

Smele boje i stari dobri kič

 

Ovaj stil inspirisan je istočnoevropskom i kulturom Boemije, veoma je razigran, a najbolji primer su turske serije koje prikazuju domaće televizije. Pametnom upotrebom jakih boja u dosluhu s mekim materijalima, kao što su vuna, filc, svoj dom ćete obojiti nostalgičnim stilom. Preporučuje se da se materijali jakih boja prošaraju ukrasima pastelnih. Ovaj stil nema granica i omogućava vam da pustite mašti na volju dok kreirate svoje okruženje.

 

 

Engleski seoski stil

 

Zašto baš ovaj stil? Zato što je on uvek obojen elegancijom. Da bi postigli besprekoran izgled, ukrasite prostor svetlim pastelnim bojama: žalfija, različak, prigušena žuta, plava i pomalo bela. Jednostavnost boja stvara lepotu i osećaj smirenosti u vašem domu. Upotrebite cvetne prekrivače ili plišane tkanine koje se slažu s glatkim drvenim nameštajem. Ubacite svoje ideje ali pazite da estetiku prostora održite jednostavnom i “engleskom”. 

 

 

Vintidž i retro umetnost

 

Ako odete na sajam nameštaja odmah ćete uočiti da je glavni fokus 2014. godine umetnost industrijskog dizajna. Pre svega se misli na slike, grafike, umetničke slike, a moći ćete da se odlučite i za retro nameštaj. Znajte da ga možete naći i preko oglasa pošto u Srbiji velika većina građana odavno nije promenila nameštaj u svom domu. Na žalost ili na sreću!

 

 

Ovih pet trendova obeležiće 2014. godinu, a ako želite da i vaš dom bude u trendu odaberete onaj koji vam najviše odgovara i osvežite svoj enterijer sa stilom. 

 

Foto: digsdigs.com / homeandgardenblog.com / buildsimplehome.com