PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Sofa Move osvojila Red Dot Design nagradu za 2015.

  • Objavljeno:
  • 31.3.2015

Sofa "Move" koju je 2014. godine dizajnirao Frančesko Rota za "Paola Lenti", osvojila je nagradu "Red Dot" za 2015.godinu u kategoriji dizajn proizvoda. Među skoro 5.000 kandidata, internacionalni žiri je nagradio sofu "Move" kao izuzetan proizvod sa visokim standardom kvaliteta.

 

Sofa je osmišljena tako da se prilagodi različitim načinima sedenja, od opuštenog do formalnog. Elementi sofe su dostupni u četiri dubine sedišta i dve visine kako bi se odgovorilo najrazličitijim potrebama što se tiče dimenzija, ergonomije, udobnosti i mesta korišćenja.

 

Zahvaljujući različitim dubinama sedišta, elementi se mogu poravnati u prednjem delu stvarajući tako iza kraćih elemenata sofe prostor koji se može popuniti komodom ili policama. Na taj način stvoreno je idealno mesto za uživanje bilo u kućnom ili radnom okruženju.

 

"The Red Dot Award" je jedno od najprestižnijih internacionalnih priznanja koje ove godine obeležava 60 godina postojanja. Glavna svečanost povodom dodela nagrada, "Red Dot Gala", održaće se 29. juna ove godine, a nakon ceremonije nagrađeni proizvodi biće uključeni u stalnu postavku "Red Dot" muzeja za dizajn u Esenu.

 

Prošlogodišnji pobednik u ovoj kategoriji bile su fantastiče grejne tkanine, dok je nagrađeno rešenje u kategoriji "Najbolji od najboljih" najavilo da pametni telefoni konačno postaju i moćne kamere

 

Foto: paolalenti.it