PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Serbian made: Prelepe kolekcije Buck rasvete

  • Objavljeno:
  • 20.9.2016

Predstavljamo prelepe kolekcije svetiljki o čijem kvalitetu najbolje svedoče brojne prestižne nagrade širom sveta, a koje su najzad dostupne i na domaćem tržištu u salonu ekskluzivnog nameštaja i uređenje enterijera  Enviro.

 

Kolekcije su rezultat rada uspešnog srpskog proizvođača rasvete, kompanije "Buck", koja se već skoro pune dve i po decenije bavi dizajniranjem i proizvodnjom rasvetnih uređaja vrhunskog kvaliteta, dizajna i ekološke održivosti.

 

Kompanija sarađuje sa brojnim renomiranim industrijskim dizajnerima i arhitektama na razvoju originalnih proizvoda, ali i varijacija već postojećih svetiljki, kako bi se savršeno uklopili u enterijer. "Buck" je opremio enterijere brojnih poslovnih zgrada, tržnih centara, banaka, zdravstvenih i obrazovnih ustanova, hotela i stambenih objekata širom Zapadne Evrope i Srbije. Koliko su "Buck" svetiljke technički precizne i inovativne svedoći i činjenica da se najviše izvozi u Nemačku, zemlju koja je sinonim za vrhunske tehnologije i kvalitet.

 

Enterijer Radisson Blu Old Mill hotela u Beogradu besprekorno je osvetjen upravo "Buck" rasvetom

 

Rezultat uspešnih saradnji su mnogobrojne svetske nagrade za dizajn, među kojima su i neke od najprestižnijih međunarodnih priznanja kao što su "Red dot design award", "Iconic award", "IF communication design award", "IF product design award" i "Good design awards". "Buck" je dobitnik i čuvenog priznanja "IP Entretprise Trophy" za doprinos industrijskom dizajnu koji dodoljuje Svetska organizacija za zaštitu intelektualne svojine sa sedištem u Ženevi (WIPO).

 

Najprestižnije svetske nagrade najbolja su potvrda vrhunskog kvaliteta i dizajna "Buck" svetiljki

 

Ova kompanija je ekološki orijentisana – njeni proizvodi imaju održiv dizajn sa mogućnošću reciklaže do 95 odsto, a svetiljke poseduju najnoviju generaciju predspojnih pribora i izvora svetla, sa optimalnim optičkim priborom, dugim radnim vekom i smanjenom potrošnjom energije.

 

Predstavljamo neke od prelepih kolekcija ovog uspešnog srpskog proizvođačarasvete koji su dostupni i u salonu ekskluzivnog nameštaja "Enviro" u Bulevaru kralja Aleksandra br. 17 u Beogradu. 

 

Kolekcija E

 

"E" je kolekcija skulptularnih rasvetnih uređaja koja obuhvata jednu stonu i dve samostojeće podne lampe. Lampe poseduju geometrijsku formu, a napravljene su od aluminijuma sa LED trakama. Lake su za premeštanje i postavljanje bilo na sto ili pod. Mogu se rotirati i postavljati na mnogo načina, kako bi se osvetljenje prilagodilo različitim potrebama. Dostupne su u beloj i crnoj boji, a idealne su zasalone, studije, poslovne ili životne prostore.

 

Dizajn kolekcije potpisuje Vesna Pejović iz "Kako ko" dizajn studija iz Beograda, a čine je modeli "E", "E2" i"E3".O kvalitetu svedoče nagrade, a lampa "E" je nagrađena "Good design" nagradom za 2012. godinu koju dodeljuje čikaški muzej arhitekture, kaoi "IF" nagradom za dizajn proizvoda 2013. godine, jednom od najprestižnijih priznanja za dizajn koje se dodeljuje već pedeset godina.

 

 

 

 

"Svetiljka E je dizajnirana tako da poziva korisnika da joj pomeranjem i okretanjem nalazi uvek nov izgled i funkciju, i da na taj način direktno kontroliše količinu svetla koju ona emituje. Zamišljena kao izlomljena ’svetlosna linija’, može da se koristi kao svetiljka za radni sto, ili kao ambijentalni prostorni svetlosni objekat", objašnjava Vesna Pejović.

 

"Napravljena je od aluminijumskog profila, koristi LED trake kao izvore svetla, pa se može reći da su razvoj ove svetiljke, ali i njegova eksploatacija u potpunosti zeleni, odnosno energetski efikasni i mogu se reciklirati. Univerzalnost i prepoznatljivost E lampe leže u novoj interpretaciji jednostavne geometrijske forme otvorenih kontura kocke", dodaje autorka.

 

 

Kolekcija Aria

 

"Aria" je porodica stojećih lampi za direktno i indirektno osvetljenje stambenih i poslovnih prostora. U zavisnosti od modela, elektronska oprema omogućuje različito korisničko iskustvo - Standard, Touch Dim i Multisenzor. Lampe su izrađene od aluminijuma i opremljene čak šest metara dugačkim kablom. 

 

Lampa "Aria Smart" poseduje senzor koji detektuje prisustvo u prostoriji, kao i senzor za prirodno svetlo, dok je "Aria TD" opremljena Touch Dim uređajem za regulisanje osvetljenja, kao što je prikazano u video snimku koji sledi. 

 

 

Kolekcija Strip

 

"Strip" je kolekcija zidnih lampi sa direktnim i indirektnim lokalnim osvetljenjem, dostupna u verzijama sa oštrim ili oblim ivicama.Kućište je napravljeno od aluminijuma, dok je prednja maska od nerđajućeg čelika. Lampa "Strip Sito" poseduje perforirani prednji panel za interesantniji svetlosni efekat. Dostupna je u beloj, sivoj i crnoj boji, kao i u više veličina u zavisnosti od odabranog svetlosnog izvora – LED traka ili fluorescentna sijalica.Ove svetiljke su idealne za indirektno osvetljavanje hodnika, kao i za ambijentalno osvetljenje drugih prostorija.

 

Veliki izbor kolekcija na bazi kataloga

 

Svi kupci, arhitekte i profesionalci koji se bave opremanjem enterijera mogu u salonu "Enviro" pronaći i ogroman izbor dodatne rasvete za sve tipove osvetljenja na bazi kataloga. U fotogaleriji koja sledi prikazani su samo neki od modela iz kolekcija "Buck" svetiljki, a kompletna ponuda dostupna je u salonu koji se nalazi u Bulevaru kralja Aleksandra br. 17 u Beogradu. 

 

 

BUCK RASVETA SADA JE NA PROMOTIVNOM POPUSTU OD 20%

Samo u salonu ekskluzivnog namestaja "ENVIRO" 
Bulevar kralja Aleksandra br. 17, Beograd
Tel: +381 11 32 20 540 / Email: office@envirostore.net 
 

 

Foto: Buck / Architonic