PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Sebastian Herkner proglašen za Maison&Objet 2019 dizajnera godine

  • Objavljeno:
  • 23.1.2019

Na januarskom izdanju međunarodnog sajma Maison&Objet koji se održava u Parizu, titulu dizajnera godine preuzeo je mladi nemački dizajner Sebastian Herkner. 

 

Na ovom međunarodnom sajmu Herkner je dobio priliku da predstavi deo svojih proizvoda na štandu koji je sam dizajnirao.

 

Sto "Bell"

 

"Za ovu priliku imaćemo instalaciju u kojoj ćemo predstaviti naš najbolji dizajn kao i nove proizvode. Inspirisana našim jedinstvenim dizajnerskim jezikom, cela scenografija će se fokusirati na važnost umeća izrade i tehnologije, boje i materijala i na naše razumevanje održivosti i kvaliteta", kaže nagrađeni dizajner.

 

Lampa "Oda"

 

Nazvan je dizajnerom koji vešto balansira na liniji između tradicije i modernosti. "Sebastian Herkner je fokusiran na kreiranje proizvoda koji spajaju tradiciju i kreativnost, nove tehnologije sa majstorstvom izrade", stoji u obrazloženju organizatora sajma.

 

Lampa "Boule", krevet "Fold", sto "Bell"

 

Herkner je završio studije na Univerzitetu za umetnost i dizajn u Ofenbahu, gde je razvio sklonost ka kreiranju nameštaja i poigravanju s bojama i teksturama.

 

Lampa "Boule"

 

"Boje su vrlo često poslednja stvar o kojoj dizajneri razmišljaju. Za mene, to je uvek polazna tačka celog dizajnerskog procesa", objašnjava Herkner.

 

Sto "Salute"

 

Sopstveni studio osniva 2006. godine i od tada kreira brojne proizvode u sferi nameštaja i rasvete za brojne poznate kompanije poput Ames, Cappellini, ClassiCon, Dedon, Ex.t, Fontana Arte, Moroso, Pulpo, Rosenthal…

 

Luster "Bell Light"

 

Dobitnik je i brojnih značajnih nagrada među kojima su i "IF Award", "Iconic Award" i "Elle Deco International Design Award" (EDIDA).

 

Sto "Pastille"