PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Savršen radni sto uz koji možete raditi i ležeći

  • Objavljeno:
  • 2.11.2015

Ako ste ikada imali priliku da radite od kuće, onda vam verovatno situacija u kojoj radite stojeći, sa laptopom u krilu ili čak iz kreveta i ne deluje tako strano. Stoga mnogi proizvođači radnih stolova nude sve praktičnija rešenja, pa imperativ udobnosti sve više utiče i na dizajn. Međutim, niko još nije uspeo da osmisli rešenje koje je bi moglo da parira onom koje je upravo predstavila kalifornijska startap kompanija "Altwork".

 


   Inspirativan dizajn radnih stolova

 

   Radni stolovi mogu biti pravi izvor inspiracije, bez obzira na to da li volite topliju atmosferu,                moderan dizajnili, pak, maksimalnu praktičnost u svom radnom prostoru. Predstavljamo tri                originalna rešenja u kojima svako može da pronađe svog favorita.


 

Njeni stručnjaci su posle punih pet godina rada projektovali radnu stanicu "Altwork", koja korisnicima omogućava ne samo da legnu, već i da postave telo u brojne mikropoložaje između stajanja i sedenja. 

 

 

Ovaj sto podseća na futuristička sedišta u avionima i omogućava korisnicima da izaberu jednu od četiri pozicije. Ukoliko odaberete najudobniji položaj i odlučite da se opružite, posmatraćete odozdo monitor koji je postavljen iznad vaše glave. Tastatura, miš i podloga za miš pričvršćeni su magnetima za radnu površinu da ne bi padali tokom rada, a stolica ima i držače za ruke, što će rad učiniti znatno prijatnijim. 

 

 

Jedan od tvoraca "Altwork"-a Džon Spejker kaže da ideja za projektovanjem nove vrste radnog stola nije došla iz želje da se ljudi izležavaju kao lenjivci dok rade, već da se tragalo za idealnim rešenjem za  programere, dizajnere, pisce i sve ostale profesionalce koji koriste računar kao svoj glavni alat.

 "Cilj je da redefinišemo rad za računarom i da vam pomognemo da budete produktivniji i zdraviji, a da vam je pritom i udobno", kažu iz ove kompanije. 

 

 

Jedina mana ovog radnog stola je cena jer je izrada veoma skupa, pa će osobe koje žele da rezervišu ovaj originalan komad nameštaja na vreme morati da izdvoje 3.900, a kada se nađe u prodaji 2016. koštaće čak 5.900 dolara.

A kako "Altwork" funkcioniše u praksi možete videti u video zapisu koji sledi. Uživajte!

 

 

 

Foto: altwork.com