PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Sat koji "gravira" vreme

  • Objavljeno:
  • 15.1.2017

Postoji mnogo načina da se pokaže tačno vreme, a dizajneri švajcarske kompanije "42foundry" osmislili su jedan izuzetno kreativan. Predstavljamo vam jedinstveni časovnik "ETCH".

 


    10 najskupljih satova na svetu

 

    Najskuplji časovnici na svetu ne samo što su glamurozni, već su napravljeni sa prefinjenim             ukusom, i to od plemenitih metala i savršeno obrađenog dragog kamenja.

    Predstavljamo TOP 10 listu.


 

Sa glatkom površinom poput kamena uokvirenom u aluminijumski ram, "ETCH" na prvi pogled ne deluje ništa drugačije od drugih dekorativnih predmeta u enterijeru. Međutim, ono što izgleda kao nepomična površina, povremeno formira digitalne karaktere koji pokazuju tačno vreme.

 

 

Tajna je u elastičnoj membrani koja čini površinu sata i omogućuje da se kreira elegantan 3D efekat. Nakon što prikaže vreme, membrana se lagano vraća u prvobitan položaj.

 

 

Dimenzije sata su 40 x 40 centimetara, težak je oko šest kilograma, a može se držati na stolu ili okačiti na zid.

 

 

Pomoću odgovarajuće aplikacije na mobilnom telefonu moguće je uskladiti vreme koje se prikazuje na "ETCH" satu sa trenutnim vremenom. Aplikacija omogućuje i odabir između dva načina prikaza vremena.

 

 

Režim "Sync & Go" pokazuje vreme svakih 30 sekundi, a "Sync & Sensor" aktivira prikaz vremena na svakih pola minuta samo ukoliko registruje zvuke u prostoriji.

 

Sat "ETCH" je svakako efektan detalj u enterijeru, al dolazi i sa pozamašnom cenom od 1450 dolara.

 

 

Foto: etchclock.com