PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Salone del Mobile 2018: Zakoračite u čaroban svet dizajna

  • Objavljeno:
  • 21.4.2018

Sva pažnja dizajnerskog sveta usmerena je ka italijanskom gradu Milanu, gde se od 17. do 22. aprila održava najvažniji međunarodni sajam dizajna i nameštaja "Salone del Mobile".

 

Više od 2000 izlagača na 200.000 kvadratnih metara izložbenog prostora predstavilo je svoje izuzetne proizvode kreativnog i inovativnog dizajna, vrhunskog kvaliteta i najsavremenije tehnologije. Ovaj sajam održava se od 1961. godine i važi za jedan od najuticajnijih sajmova nameštaja na svetu, o čemu svedoči i podatak da je prošle godine okupio preko 340.000 učesnika iz preko 165 zemalja. Ništa manji odziv ne očekuje se ni ove godine.   

 

Sajam raj je za sve ljubitelje nameštaja, ali i prateće opreme za uređenje enterijera. U okviru sajma izlagači iz celoga sveta otkrivaju svoje najbolje i najnovije modele spavaćih soba (tradicionalne, moderne, hotelske), dnevne sobe i prostorije za obedovanje (tradicionalne, moderne i modularne dnevne sobe, biblioteke od raznih materijala), nameštaj za predsoblja (tradicionalni i moderni), dečije spavaće sobe i namenski nameštaj (od stakla, kože, kamena, mermera, koktel, radio, TV i hi-fi kabinete, tradicionalna i moderna ogledala, ormane za cipele), krevete (na sprat, sklopive, metalne standardne, moderne, tapacirane…), ormane (klasične, moderne, regale, ugradne, klizna i ostala vrata…), nameštaj od ratana, baštenski nameštaj otporan na nepovoljne vremenske uslove, tapacirani nameštaj (tradicionalne i moderne fotelje, sofe, stolice za ljuljanje…) i još mnogo toga.

 

 

U okviru "Salone del Mobile 2018" održavaju se i tematski događaji i izložbe namenjeni onima koji žele posebno da istraže samoj jedan segment u okviru "sveta nameštaja". 

 

1. Internacionalni sajam aksesoara i pribora za opremanje enterijera koji je predstavljen kroz tri stilske kategorije: klasika, proizvodi dizajnirani sa akcentom na funkcionalnost, te xLux segment posvećen vanvremenskom luksuznom opusu (pribor, satovi, jastuci, koža i krzno za opremanje, tepisi, staze, tapiserije, predmeti od keramike, stakla, mermera, metala, porcelana, srebra, tekstila, voska, drveta, kućni tekstil od posteljine i čaršava do zavesa i kupatilskog tekstila…).

 

 

2. EuroCucina (tehnologija za kuhinje) izlagači će determinisati trendove opremanja budućih kuhinja koje će pre svega biti multifunkcionalno i profesionalno mesto (kuhinje i pribor za opremanje, metalne, kuhinje od drveta, lakirane, laminirane plastikom, kuhinje od kamena…). Pogledajte fantastičan video koji prikazuje neke od vrhunskih kuhinja i kuhinjskih uređaja koji su predstavljeni na sajmu.

 

 

3. International Bathroom Exhibition (izložba posvećena opremanju kupatila) će prikazati spektar proizvoda i rešenja kao odgovor na sve prisutniji zahtev tržišta za izuzetnim performansama (kupatilski nameštaj i pribor, kade, slavine, radijatori, sanitarije, saune, turska kupatila i spa, tuš kabine, zidni i podni pokrivači…). Sajmovi posvećeni opremi za kuhinje i kupatila održavaju se jednom u dve godine, i to tokom parnih godina.

 

 

4. SaloneSatellite je takođe jedna od pratećih manifestacija koja je posvećena mladim dizajnerima i njihovim idejama. Poseban žiri istaknutih stručnjaka iz oblasti procenjuje prijavljene radove i bira prva 3 pobednika kojima će pripasti i značajna finanasijska nagrada.

 

 

Foto/Video: Salone del Mobile / Youtube