PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Restoran u srednjovekovnoj crkvi na Milanskoj nedelji dizajna

  • Objavljeno:
  • 16.4.2016

Britanski dizajner Tom Dikson nastavio je saradnju sa kompanijom "Ceasarstone" koristeći kompozitni kvarcni materijal ove kompanije da kreira četiri konceptualne kuhinje unutar nekadašnje crkve Rotonda della Besana. Interaktivna postavka predstavlja poslasticu za više čula, jer se u "Restoranu" služi hrana eksperimentalnog italijanskog studija "Arabeschi di Latte".

 


    Počeo Sajam u Milanu i najavio trendove za 2016.

 

   Događaj godine u svetu dizajna enterijera počeo je danas u Milanu, a KUĆA STIL vam otkriva          pet inovativnih trendova koje najavljuje ovogodišnje izdanje čuvenog Salone del Mobile.

 


 

Svaka od četiri sekcije nekadašnje crkve iz 17. veka predstavlja pozornicu za jednu od kuhinja sa trpezarijom dekorisanih novim i starim kolekcijama dizajnera Diksona. Postavka je inspirisana osnovnim elementima – Voda, Vazduh, Zemlja i Vatra, i svaku kuhinju karakterišu boje, oblici i materijali koji dočaravaju atmosferu određenog elementa.

 

 

"Odlučili smo da ne pravimo izložbu proizvoda za Milansku nedelju dizajna, već da napravimo ovaj restoran jer je to savršeno okruženje u kojem možemo da pokažemo kako stvari funkcionišu", rekao je Dikson.

                                                                 

U okviru postavke premijerno će biti prikazani proizvodi nove Diksonove kolekcije "Materiality", uključujući lustere "Curve", "Fade" i "Melt".

 

                         

 

Hrana italijanskog studija priprema se u tri od četiri kuhinje, dok se ui četvrtoj služi viski. Deo izložbe čine i demonstracije najmodernijih tehnika pripremanja hrane i metoda prezervacije. "Restoran" je osmišljen tako da podstiče posetioce da se kreću između kuhinja, posete različite kurseve i kompletiraju obrok.

 

Deo postavke koji predstavlja Vodu opremljen je kuhinjom "Ice" u beloj i nijansama sive boje, čiji dizajn podseća na šiljate komade leda.

 

Kuhinja Voda

 

Kuhinja u tamnim tonovima materijala Caesarstone i Diksonove lampe "Curve" i "Fade" u nijansama zlatne i bakarne boje korišćeni su da dočaraju Vatru, dok se u pozadini kovitlaju beli oblaci dima.

 

Kuhinja Vatra

 

U kuhinji koja predstavlja Zemlju uzgaja se povrće, a za pripremu vegetarijanske hrane koristi se stari metod kuvanja koji koristi seno da pojača prirodnu aromu jela. Zemljani tonovi Caesarstone materijala koji sadrži segmente okamenjenog drveta i rasvetni elementi u zlatnoj boji dočaravaju atmosferu ovog elementa.

 

Kuhinja Zemlja

 

Kuhinja Vazduh dizajnirana je tako da podseća na urbanu arhitekturu gradova. Posetiocima se demonstrira kako se vazduh inkorporira u jelo i služe se lagani dezerti.

 

"Milanski sajam postaje sve veći svake godine i u suštini je postao karneval dizajna. Ceo svet dolazi i očekuje da vidi nešto senzacionalno i da se zabavi", rekao je Dikson.

 

Kuhinja Vazduh

 

Foto: caesarstone-tomdixon.com