PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Rašidov Twist među skulpturama MSU u Zagrebu

  • Objavljeno:
  • 4.12.2013

Skulptura Karima Rašida "Twist" postala je deo trajne postavke Muzeja savremene umetnosti u Zagrebu. Umetničko delo, izrađeno od stiropora i smole, plod je višegodišnje saradnje dizajnera i italijanske kompanije "Slide". Reč je skulpturi koja spaja kontinente, kulture, tradicije i povezuje nas sa porodicom, čovečnošću i duhovnošću.

 

"Ljudska bića vezana su beskonačkon Mobijusovom trakom, utičući jedni na druge. Stoga, Twist graciozno prikazuje promene u životu, ljubavi i vezama", navela je Marija Đulija Ganasini, menadžerka za marketing i komunikaciju "Slide".

 

Skulptura je najpre bila prikazana na izložbi "Ideologija lepote" na kojoj je Rašid pokazao svoju ogromnu umetničku snagu i produkciju. Međutim, po zatvaranju došlo je do neočkivanog obrta – Rašid je odlučio da "Twist" pokloni muzeju kako bi bila deo stalne postavke "Kolekcija u pokretu".

 

Tokom višegodišnje saradnje, Karim Rašid i "Slide" dizajnirali su i izradili komade koji su postal ikone dizajna, poput barske stolice Koncord, moduralne DNK lampe, koja je takođe izložena u MSU-u, i stalak za čitanje "Swish".