PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Produžni prozori za više neba i komfora u stanu

  • Objavljeno:
  • 3.11.2015

Kako obezbediti što više prirodnog svetla u malom stanu? Večiti izazov za sve one koji se susreću sa uređivanjem malih prostora. Argentinski arhitekta i dizajner Aldana Ferer Garsija (Aldana Ferrer Garcia) uspela je da pronađe originalno i korisno rešenje.

 


   Proširite svoj dom savršenom krovnom terasom

 

   Put do savršene krovne terase nikada nije bio lakši, a proleće je idealan period da sebi i svojoj        porodici obezbedite prostran i osunčan kutak za svakodnevno uživanje. Pogledajte kako i uverite    se da je moguće.  


 

Ona je kreirala "prozore za više neba", odnosno neku vrstu "produžnog prozora" koji se u jednom potezu pretvara u udoban mini-balkon, te svojim korisnicima omogućava uživanje u pogledu i prirodnom osvetljenju.

 

 

Prozori su simbolično nazvani "Više neba" ("More Sky") i prvenstveno su namenjeni osobama koje žive u velikim gradovima i stambenim blokovima u kojima visoke zgrade zaklanjaju pogled ka nebu, ali i onima koje borave u malim prostorima bez balkona i terasa, pa samim tim i sa mnogo manje prirodne svetlosti.

 

 

 

Ni to nije sve jer se jednostavnim produžavanjem prozora proširuje i sama stambena jedinica, pa se na ovaj način bar malo ublažavaju nedostaci ograničene kvadrature. Tako se dobija idealan kutak za razmišljanje, opuštanje ili uživanje u pogledu jer se konvencionalni okvir prozora za delić sekunde transformiše u naslon, prostor za sedenje, pa čak i za ležeći položaj.

 

 

 

Stoga ne čudi što je odmah po objavljivanju ovog projekta ideja Aldane Ferer Garsije počela da stiže veliku popularnost širom sveta. Zasluženo, zar ne?

 

 

Foto: Aldana Ferrer Garcia / Designboom