PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pripreme za najveći sajam nameštaja u Evropi

  • Objavljeno:
  • 15.1.2015

Kompaniju Lema, jednog od vrhunskih interpretatora italijanskog stila, osnovala je porodica Meroni 1970. godine koja i dalje upravlja kompanijom u tradicionalnom duhu koji seže unazad do ranih posleratnih godina.

 

Lema je prva italijanska kompanija koja je dizanirala i proizvela noseće sisteme i garderobere po tačnim merama kupca, a upravo ova dva proizvoda simbolizuju svu pažnju koju ova kompanija pridaje svojim kupcima.

 

Pored navedenih, u katalogu proizvoda nalaze se i kreveti, stolovi, fotelje i dodaci, kao i najnovija kolekcija tapaciranog nameštaja. Ove sofisticirane proizvode karakteriše velika mogućnost prilagođavanja različitim estetskim i funkcionalnim željama klijenata. Zapravo, ono što razlikuje kompaniju Lema na internacionalnoj sceni dizajna je upravo sposobnost da odgovori na potrebe kupaca za nameštajem po meri, te stoga zajedno sa vrhunskim arhitektama radi na prestižnim projektima širom sveta.

 

Lema poseduje stil prirodne elegancije koji karakteriše savršen spoj prirodnih materijala, kao što je drvo, suptilnosti lakiranih i modernosti staklenih i metalnih elemenata, koji zajedno naglašavaju linearnost oblika. Pored izbora materijala, posebna pažnja posvećena je kvalitetu izrade koji odražava blisku vezu između zanata i tehnologije koja dokazuje jedinstvenost brenda.

 

 

Kompanija Lema učvršćuje svoj položaj na nemačkom tržištu prisustvom na najvećem internacionalnom salonu nameštaja u Kelnu, koji će se održati od 19. do 25. januara, a na kojm će predstaviti svoje najnovije i najprodavanije proizvode, i to na kompletno renoviranom prostoru.

 

Potpuno nov izložbeni prostor koji je dizajnirao Pijero Lisoni, sastoji se iz dnevne sobe opremljene sofama Frančeska Rote, Gordona Đulijamjera i Officinadesign Lema, kombinovanim sa T030 i Selecta, modularnim sistemima koji su oduvek bili specijalnost ovog brenda, kao i sa pojedinačnim elementima nameštaja kao što je vitrina Galerist Kristofa Pilea i sto Šejd Frančeska Rote.

 

Izloženi su i garderobni sistemi koji čine suštinu modularnosti, pa je na taj način stvoreno realno okruženje koje može da pruži utisak elegancije i kvaliteta koje ovaj brend nudi. Sofisticirana postavka istovremeno odiše toplinom koja je ovu kompaniju učinala poznatom širom sveta, pa će izložbeni prostor ove kompanije bez sumnje biti jedno od najinteresantnijih mesta na predstojećem sajmu.  

 

Ako uživate u prelepo dizajniranim komadima nameštaja, obavezno pogledajte i kako izgleda drvena magija Džozefa Volša, ali i nameštaj “Boka do lobo” od kojeg zastaje dah

 

 

Foto: lemamobili.com