PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prestižna nagrada za transparentnu slavinu Axor Starck V

  • Objavljeno:
  • 24.2.2015

 

Transparentna slavina "Axor Starck V", koju je dizajnirao Filip Stark za kompaniju "Hansgrohe", osvojila je nagradu "Wallpaper Design Awards 2015" za najbolji domaći dizajn. Zabava povodom dodele ovogodišnjih nagrada magazina "Wallpaper" održana je u izuzetno modernoj galeriji u aukcijskoj kući "Bonhams", a glavni sponzor nagrade je poznati automobilski gigant "BMW".

 

Tako je na najbolji način krunisan nastavak saradnje Filipa Starka sa kompanijom "Hansgrohe", koju je inicirao direktor ove kompanije Klaus Grohe. On je, naime, prvi predložio Starku da dizajnira providnu slavinu za jer je shvatio da se kroz takvu slavinu može videti hipnotišući vir vode koja kroz nju prolazi.

 

Zbog otvorene providne cevi voda deluje kao da se nalazi u prirodnom okruženju, skoro kao prirodni izvor ili vodopad, jer se kroz staklenu slavinu možete videti kako se voda kovitla kroz cev, a zatim slobodno pada u odvod.

Rezultat saradnje je visokokvalitetno stakleno telo (može biti i od peskarenog stakla) koje naleže na bazu dostupnu u mnogim završnim varijantama od hromirane do sjajno bele. Pored toga što lepo izgleda, veoma je praktična jer se visokokvalitetno staklo, otporno na prljavštinu, veoma lako može skinuti i oprati u mašini.

 

Saradnja između Filipa Starka i kompanije "Hansgrohe" počela je zajedničkim poduhvatom čiji je rezultat bila inovativna slavina ergonomskog dizajna, ali je poznati dizajner proteklih godina najveću pažnju ipak privukao nakon saradnje sa kompanijom "Pežo", sa kojom je osmislio hibridni bicikl "Pibal" koji se često apostrofira kao vozilo budućnosti.

 

 

Foto:  Tommaso Sartori / design-milk.com