PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prestižna nagrada za prefinjen dizajn stola Confluence

  • Objavljeno:
  • 31.1.2017

Čikaški muzej arhitekture i umetnosti (Chicago Athenaeum Mueseum of Arts and Design) u saradnji sa Evropskim centrom za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbane nauke (The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies), dodelio je prestižnu nagradu "Good Design Award" za sto "Confluence" kompanije "Pianca", koji je kreirao belgijski dizajner Xavier Lust.

 

Izabran među mnogobrijnim nominovanim proizvodima iz 46 zemalja, "Confluence" se istakao svojim prefinjenim, kontrastnim dizajnom.

 

 

Njegova čelična struktura izvija se i preseca, oblikujući elegantne sinusoidne obline i geometrijske oblike. Ploča stola leži na tankim nogarama poput traka, stvarajući osećaj lakoće.

 

             

 

Jedinstvene odlike čine ga istaknutim proizvodom, u bilo kojoj od njegovih verzija. Četvrtast, pravougaoni, kruzni ili ovalan: ploča stola proizvodi se u četiti različita oblika, koji se dalje mogu prilagođavati širokim spektrom završnica, kreirajući na taj način čak 72 verzije stola.

 

 

Na dodeli nagrada koja je održana 27. januara u Njujorku, prisustvovao je veliki broj dizajnera, dizajnerskih kompanija i međunarodnih novinara. "Confluence" će se naći u stalnoj postavci muzeja Chicago Athenaeum i "Good Design" godišnjaku za 2016-2017. godinu.

 

          

 

Program "Good Design" pokrenut je 1950. godine, a tokom više od šest decenija, ova nagrada dodeljivana je dizajnerima i kompanijama za posebne inovativne i vizionarske proizvode, koncepte i "ideje koje prevazilaze prosečan dizajn".

 

 

Pored ove nagrade, sto "Confluence" je za prethodne tri godine, otkako je prvi put predstavljen, osvojio još dva priznanja – "Muuuz International Award" u Parizu 2014. godine i "NYCxDesign Award" 2016. godine.

 

 

Foto: Pianca