PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prestižna nagrada za dizajn lusteru Stupa

  • Objavljeno:
  • 4.1.2016

Proizvođač unikatnog nameštaja i rasvete "Innermost" nagrađen je "Good Design" nagradom za 2015. u kategoriji rasvete za najnoviji luster "Stupa", dizajnerskog studija "Freshwest".

 


   10 najimpresivnijih lustera za 2015.

 

   Na najprestižnijim sajmovima nameštaja, aksesoara i rasvete dizajneri su predstavilii najbolje i    najmodernije modele lustera, a mi vam predstavljamo svetsku Top 10 listu za 2015. godinu.

 


 

Britanska firma "Innermost" osnovana je u Londonu i sarađuje sa dizajnerima širom sveta. Formirali su je Stiv Džons (Steve Jones)i Rasel Kameron (Russell Cameron)sa ciljem da kreiraju unikatan brend nameštaja i rasvete.

 

 

Inspiraciju za dizajn lustera "Stupa", studio "Freshwest" je potražio u umirujućoj harmoniji budističkih hramova. Izrađen od smole, sa prirodnom, neobrađenom završnicom, "Stupa" zrači istim umirujućim sjajem. Svaki luster izrađen je ručno na strugu, pružajući mu jedinstven otisak svetla i senki.

 

 

"Good design" je najprestižnija i najstarija nagrada za dizajn koju svake godine dodeljuje Čikaški muzej arhitekture i dizajna u saradnji sa Evropskim centrom za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbanizam. Program "Good design" osnovao je 1950. godine u Čikagu bivši kustos Muzeja moderne umetnosti (MoMA) Edgar Kaufman zajedno sa pionirima modernog dizajna. Nakon 65 godina postojanja, nagrada "Good design" i dalje veliča dostignuća dizajnera i proizvođača širom sveta koji su u potrazi za izuzetnim dizajnom.

 

Luster "Stupa" će biti izložen na sajmu Maison et Objet u Parizu od 22 – 26. januara.

 

 

Foto: innermost.net