PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prelepa kolekcija drvenog nameštaja kompanije Riva 1920

  • Objavljeno:
  • 13.5.2015

Italijanska kompanija "Riva 1920" ("Riva Arredamenti") predstavila je novi katalog "Lifestyle", savršenu sintezu identiteta kompanije koju čine tradicija, kultura, kreativnost i inovacije. Kvalitet i vrednost kompanije koja izrađuje nameštaj traje već 95 godina.

 

Novi proizvodi spojeni su i oživljeni su kroz scenografiju soba, kako bi se naglasila prilagodljivost proizvoda kompanije "Riva 1920" da pronađu svoje mesto u prostoru u koji su smešteni.

 


   Drvena magija Džozefa Volša

 

   Irski dizajner Džozef Volš napravio je pravu umetnost od dizajniranja nameštaja, a komadi koje        vam danas prikazujemo stimulišu sva čula čak i najvećih sladokusaca u svetu dizajna.

 


 

Katalog otkriva svet rukotvorstva i elegancije, gde savremen dizajn veliča ideje i gde se iz pažnje prema detaljima rađa nešto posebno, jedinstveno i večno.

 

Među proizvodima u katalogu, izdvajamo sto "Cube", krevet  "Bam Bam" i komodu "Rialto Modulo 4" koje vam sada i predstavljamo.

 

Sto Cube

 

U spoju drevne prirode sa modernim dizajnom nastao je sto "Cube" koji su kreirali Mauricoi i David Riva (Maurizio Riva, Davide Riva). Ploča stola napravljena od prastarog drveta Kauri sa Novog Zelanda, dok je moderna osnova od prirodnog gvožđa. Neobičan izgled ploče dodatno je naglašen delom od transparentne smole koji se proteže kroz sredinu ploče stola. "Cube" stolovi su jedinstveni i vrlo prilagodljivi željama kupca koji mogu da izaberu i ploču bez smole, kao i da biraju jednu od metalnih baza iz kataloga.

 

 

Krevet Bam Bam

 

Krevet "Bam Bam", čiji je dizajn kreirao Teri Dvam (Terry Dwam), u potpunosti je napravljen od punog drveta. Ono što ga čini jedinstvenim je neobično uzglavlje, dok su okvir i osnova kreveta jednostavni i pravougaoni. "Bam Bam" je dostupan u različitim dimenzijama i od različitih tipova drveta, sa dušekom koji može biti uklopljen u drveni ram i bazom koja se podešava po visini.

 

 

Komoda Rialto Modulo 4

 

Dizajner Đulijano Kapeleti (Giuliano Cappelleti) osmislio je komodu "Rialto Modulo 4" napravljenu od drveta čije je poreklo vrlo interesantno. Briccola drvo stiže iz Venecije, to su zapravo stubovi od hrasta koji su nakon nekoliko godina stajanja u vodi zamenjeni. Kompanija "Riva 1920" proizvodi nove komade nameštaja upravo od ovog drveta, zahvajujući saradnji sa poznatim dizajnerima i arhitektama.

 

 

Pored navedenih proizvoda, svoje mesto u katalogu pronašli su i fotelja "Maiu" izrezbarena od jednog bloka drveta kedra, otvorene police za knjige "Torre Lignea" i "Crazy", asimetrični sto "Bedrock Plank", kuhinja koja se izrađuje po meri "La Cucina", veliki i mali kuhinjski ormar "Cambusa Cook" kao i barske stolice "Napa Big" od kedrovine.

 

 

Ako vas zanima nameštaj od drveta domaćih dizajnera, pogledajte kako izgleda elastični sto Marije Stokuće i stolica "Pop chair" Željka Pantića.

 

Foto: “Lifestyle“ catalogue / archiproducts.com