PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prefinjena kolekcija baštenskog nameštaja od kedra

  • Objavljeno:
  • 25.2.2019

Kada se na jednom mestu spoje ljudska kreativnost i priroda, rezultat su zavodljivi komadi drvenog nameštaja koji će vas oduševiti svojim originalnim i elegantnim, ali istovremeno tako jednostavnim dizajnom.

 

Italijanska kompanija "Riva 1920" predstavila je dopunjenu kolekciju nameštaja "In - Outdoor" koja se može koristiti i u enterijeru i eksterijeru. Ova poznata kompanija, koja se može pohvaliti tradicijom dugom gotovo jedan vek, na kreiranju modela od punog kedrovog drveta sarađivala je sa renomiranim dizajnerima i arhitektama, među kojima su Matteo Thun, Mario Botta, Terry Dwan.

 

 

Kolekcija je izrađena od prirodnog drveta i dovršena ručno, bez ikakvih drugih tretmana, pa tokom vremena menja boju i dobija sivkasto-plavu patinu.

 

Fotelja Maui, dizajn Terry Dwan

 

Izrađena od jednog komada aromatičnog drveta, fotelja "Maui" mami da isprobate njen ergonomski oblik i uživate u mirisu kedrovine. Kontinuirane zakrivljene linije su glavna odlika ove fotelje, koja je dostupna u varijanti sa postoljem ili bez.

 

 

 

Klupa Love seat, dizajn Jake Phipps

 

Kako već svojim imenom nagoveštava, klupa od punog drveta "Love seat", odnosno ljubavna klupa, svojim jedinstvenim sinusoidnim dizajnom formira sedišta za dve osobe.

 

     

 

Klupa Bridge, dizajn C.R. & S. Riva

 

Najnoviji model za 2019. godinu u kolekciji "In – Outdoor" je klupa "Bridge". Njen geometrijski dizajn osmislili su upravo vlasnici kompanije "Riva 1920", Maurizio i Davide Riva.

 

 

 

Stočić Tobi, dizajn Terry Dwan

 

Klub stočić četvrtastog oblika savršeno se uklapa i u enterijere domova, baš kao i uz baštenske garniture namenjene terasama i dvorištima. "Tobi" dolazi u pojedinačnoj verziji, kao i u varijanti sa tri elementa na zajedničkoj metalnoj bazi.

 

 

Hoklica Clessidra, dizajn Mario Botta

 

"Clessidra" je izrezbarena u punom drvetu tako da kreira dva polukružna volumena koji podsećaju na formu peščanog sata.

 

 

Klupa Pure, dizajn Matteo Thun

 

Klupu "Pure" odlikuje čist, minimalistički i izrazito organski dizajn, koji je kreirao renomirani dizajner i arhitekta Matteo Thun. Izrađena je od jednog komada kedrovine i leži na nogarama načinjenim od istog materijala.

 

 

 

Foto: Riva 1920